Newsroom

Newsroom

Δεν δέχεται άλλους καρκινοπαθείς από αρχές του Νοέμβρη το "Αττικόν"

Από την 1η Νοέμβρη έχει σταματήσει ο σχεδιασμός θεραπειών και η εξομοίωση ακτινοθεραπείας για καρκινοπαθείς στο νοσοκομείο «Αττικόν» εξαιτίας παλαιότητας…

attikon

Από την 1η Νοέμβρη έχει σταματήσει ο σχεδιασμός θεραπειών και η εξομοίωση ακτινοθεραπείας για καρκινοπαθείς στο νοσοκομείο «Αττικόν» εξαιτίας παλαιότητας των συστημάτων. Αυτό σημαίνει ότι το νοσοκομείο δεν δέχεται νέους καρκινοπαθείς που πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα θεραπεία. Στο «Αττικόν» γίνονται 2.200 ακτινοθεραπείες το χρόνο και κάθε μήνα διαγιγνώσκονται με καρκίνο περίπου 200 ασθενείς. Τώρα οι νέες διαγνώσεις στέλνονται σε άλλα δημόσια νοσοκομεία, όπου όμως υπάρχουν μεγάλες λίστες αναμονής, ενώ κι άλλα αντίστοιχα μηχανήματα βγαίνουν εκτός λειτουργίας λόγω παλαιότητας.

Όπως τονίζουν γιατροί και ακτινοθεραπευτές, η θεραπεία των καρκινοπαθών πρέπει να γίνεται σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να ξεκινάει χωρίς καθυστέρηση, διαφορετικά κινδυνεύει η ζωή του ασθενή και μειώνεται το προσδόκιμο ζωής.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπεύθυνου Αναπληρωτή Καθηγητή της Μονάδας Ακτινοφυσικής προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου «Αττικόν» με ημερομηνία 23/9/2013, «η Μονάδα Ιατρικής Φυσικής του Β’ εργαστηρίου ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής δεν μπορεί να συνεχίσει το σχεδιασμό θεραπειών ασθενών μετά την 1η Νοεμβρίου 2013, λόγω ακαταλληλότητας των συστημάτων εξομοίωσης και σχεδιασμού». «Τα τελευταία χρόνια, τα παραπάνω συστήματα λειτουργούν στο νοσοκομείο παρουσιάζοντας τεράστια προβλήματα τα οποία δύσκολα αντιμετωπίζονται λόγω παλαιότητάς τους και μη πλήρους συμβατότητας μεταξύ τους».

Τα νέα συστήματα κοστίζουν γύρω στις 600.000 ευρώ. Αυτό το ποσό θα δεσμευτεί από τον προϋπολογισμό του «Αττικόν» του 2014. Δηλαδή είναι πολύ πιθανόν ότι αυτά τα χρήματα θα λείψουν τον επόμενο χρόνο και θα δημιουργήσουν νέα κενά στην ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Σύμφωνα με τον υποδιοικητή του Νοσοκομείου «Αττικόν», Ν. Κελέκη, από Δευτέρα αναμένεται να λειτουργεί το νέο σύστημα και θα ξεκινήσουν νέοι σχεδιασμοί θεραπειών.

Πάντως, οι ασθενείς είναι τα μεγάλα θύματα της υποχρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, της επιχειρηματικής λειτουργίας τους καθώς και της κυριαρχίας των επιχειρηματικών ομίλων σε όλους τους τομείς της Υγείας, όπως στα ιατρικά μηχανήματα και στις θεραπείες.

902.gr

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…