Δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά ο Σαντορινιός για τη σωστή επιθεώρηση του "Αγία Ζώνη ΙΙ"

Δεν μπορεί να τοποθετηθεί με βεβαιότητα αν ήταν σωστή ή όχι η επιθεώρηση του «Αγία Ζώνη ΙΙ», από την οποία εξασφαλίστηκε η δίμηνη παράταση των πιστοποιητικών αξιοπλοΐας για το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο.

585d030b1dc524bb088b473a 1

«Για να δοθεί δίμηνη παράταση γίνεται επιθεώρηση του πλοίου. Αν υπάρχουν ευθύνες για την επιθεώρηση, αυτές θα ελεγχθούν. Δεν βάζω, εγώ, το χέρι μου στη φωτιά να πω ότι έγινε σωστά η επιθεώρηση. Οι ευθύνες για την επιθεώρηση θα ελεγχθούν» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, στο Real FM. 

Και πρόσθεσε: «Έληγαν τα πιστοποιητικά του τέλη Ιουλίου, δόθηκε μία 10ήμερη παράταση χωρίς επιθεώρηση, από τον νόμο προβλέπεται αυτό, και αρχές Αυγούστου, για να δοθεί η δίμηνη παράταση, έγινε έκτακτη επιθεώρηση. Και δόθηκε η δίμηνη παράταση».

Σχετικά με την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι ακτές, ο κ. Σαντορινιός είπε: «Μίλησα με το Αρχηγείο, η περιοχή του Πειραιά είναι σχετικά καθαρή, στον Άγιο Κοσμά η μία περιοχή που είναι και οι εγκαταστάσεις του ΕΛΚΕΘΕ χρειάζεται ακόμα δουλειά αρκετή. Στη Γλυφάδα στη μία παραλία έχει μπει φράγμα, έχει συγκεντρωθεί το μαζούτ και θα γίνει απάντληση με βυτιοφόρα από στεριάς, στη συνέχεια θα ακολουθήσει καθαρισμός της παραλίας, και στη Βούλα -απ’ όσο ξέρουμε- υπάρχουν κάποιες διάσπαρτες ρυπάνσεις, οι οποίες αυτή τη στιγμή υπάρχει και εκεί συνεργείο για τον καθαρισμό». 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…