Δεν αποκλείει αυτοστηροποίηση των ποινών για τους χρυσαυγίτες ο Βούτσης

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπεται εκ νέου ο Ηλίας Κασιδιάρης εξαιτίας των χαρακτηρισμών που απηύθυνε εναντίον του Μουσταφά Μουσταφά στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων. Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο σκληρότερων κοινοβουλευτικών μέτρων ο Νίκος Βούτσης, με αφορμή τον κλιμακούμενο εκτροχιασμό των χρυσαυγιτών.

5a9fed041dc52461288b45dd

του Άγγελου Προβολισιάνου

Κατά την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών, ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως ενώ είχε προγραμματιστεί να τεθεί προς ψήφιση την ερχόμενη Τετάρτη το πρόστιμο που εκκρεμεί κατά του Ηλία Κασιδιάρη λόγω των υβριστικών δηλώσεων εναντίον του Νίκου Κοτζιά, η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε να παραπέμψει εκ νέου τον χρυσαυγίτη βουλευτή στην Επιτροπή Δεοντολογίας τη Δευτέρα, μετά την χθεσινή του επίθεση στον μειονοτικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά. Στην περίπτωση που η συγκεκριμένη Επιτροπή αποφασίσει να προσθέσει κάποια ποινή στην ήδη προταθείσα για τον Ηλία Κασιδιάρη, τότε και αυτή θα περιληφθεί στη σχετική ψηφοφορία της Τετάρτης. 

«Δεν έχουν υπάρξει ανάλογοι χαρακτηρισμοί στην ιστορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου» παρατήρησε ο κ. Βούτσης και επισήμανε πως εξίσου σημαντική είναι και η επανάληψη του φαινομένου, αναφερόμενος στον επαίσχυντο χαρακτηρισμό του έτερου χρυσαυγίτη, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, εναντίον του Μουσταφά Μουσταφά. Υπενθύμισε δε πως σύσσωμη η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής έχει εξαιρεθεί από Διακοινοβουλευτικές και Διπλωματικές Επιτροπές.

Στην ερώτηση αν σκέφτεται να αυστηροποιήσει το κοινοβουλευτικό ποινολόγιο με δεδομένο ότι οι χρυσαυγίτες δεν μοιάζουν να αποθαρρύνονται από τις υφιστάμενες ποινές, ο πρόεδρος της Βουλής δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο. «Θα δούμε» είπε χωρίς να υπεισέρχεται σε περαιτέρω λεπτομέρειες. 

Διαβάστε τα επίμαχα πρακτικά, όπως αυτά διαβιβάστηκαν στον ΠτΒ μέσω της σχετικής επιστολής του προεδρείου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων:Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…