«Δεν άντεξε την πίεση»

Προφάσεις εν αμαρτίαις αποτελούν όσα διαρρέουν κυβερνητικοί κύκλοι για την αιφνίδια παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη.

5220213

Προφάσεις εν αμαρτίαις αποτελούν όσα διαρρέουν κυβερνητικοί κύκλοι για την αιφνίδια παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη. Κατά τις πληροφορίες που δημοσίευσε το documentonews.gr, οι λόγοι ήταν αμιγώς πολιτικοί και σε καμία περίπτωση προσωπικοί. Μάλιστα, το σενάριο παραίτησης του συζητιόταν εδώ και αρκετές μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος παραιτήθηκε επειδή «δεν άντεξε την πίεση». Όπως παραδέχτηκαν, η πίεση ήταν προϊόν της πολιτικής διαχείρισης που επελέγη τόσο για το σκάνδαλο Λιγνάδη όσο και για την υπόθεση του απεργού πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα. «Όλο αυτό το πράγμα» απάντησαν επί λέξει οι πηγές.

«Δεν είχε κάνει την ανάλογη προετοιμασία» συμπέραναν, σημειώνοντας πως δεν ήταν τυχαία η «εξαφάνιση» του το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, σχολίασαν με νόημα πως είναι εντελώς διαφορετικές οι απαιτήσεις της ακαδημαϊκής και της πολιτικής καριέρας.

Σε σχέση με την αφωνία του πρωθυπουργού ο οποίος δεν έχει εκδώσει ευχαριστήρια ανακοίνωση για τις υπηρεσίες του Χρ. Ταραντίλη, τόνισαν: «Δεν είναι απλό πράγμα να σου ¨φεύγει¨ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενάμιση μήνα μετά την τοποθέτησή του».

Κατά τα λεγόμενα άλλου «γαλάζιου» στελέχους με σημαίνοντα ρόλο, η παραίτηση είχε πέσει στο τραπέζι εδώ και αρκετές μέρες. «Συζητιόταν εδώ και περίπου δέκα μέρες» εκμυστηρεύτηκε και πιθανολόγησε πως ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος «φοβήθηκε» από την τροπή των εξελίξεων.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών διεξήχθη στις 22 Φεβρουαρίου από την αν. κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, αντί του Χρ. Ταραντίλη.

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…