«Δεν άντεξε την πίεση»

Προφάσεις εν αμαρτίαις αποτελούν όσα διαρρέουν κυβερνητικοί κύκλοι για την αιφνίδια παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη.

Προφάσεις εν αμαρτίαις αποτελούν όσα διαρρέουν κυβερνητικοί κύκλοι για την αιφνίδια παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη. Κατά τις πληροφορίες που δημοσίευσε το documentonews.gr, οι λόγοι ήταν αμιγώς πολιτικοί και σε καμία περίπτωση προσωπικοί. Μάλιστα, το σενάριο παραίτησης του συζητιόταν εδώ και αρκετές μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος παραιτήθηκε επειδή «δεν άντεξε την πίεση». Όπως παραδέχτηκαν, η πίεση ήταν προϊόν της πολιτικής διαχείρισης που επελέγη τόσο για το σκάνδαλο Λιγνάδη όσο και για την υπόθεση του απεργού πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα. «Όλο αυτό το πράγμα» απάντησαν επί λέξει οι πηγές.

«Δεν είχε κάνει την ανάλογη προετοιμασία» συμπέραναν, σημειώνοντας πως δεν ήταν τυχαία η «εξαφάνιση» του το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, σχολίασαν με νόημα πως είναι εντελώς διαφορετικές οι απαιτήσεις της ακαδημαϊκής και της πολιτικής καριέρας.

Σε σχέση με την αφωνία του πρωθυπουργού ο οποίος δεν έχει εκδώσει ευχαριστήρια ανακοίνωση για τις υπηρεσίες του Χρ. Ταραντίλη, τόνισαν: «Δεν είναι απλό πράγμα να σου ¨φεύγει¨ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενάμιση μήνα μετά την τοποθέτησή του».

Κατά τα λεγόμενα άλλου «γαλάζιου» στελέχους με σημαίνοντα ρόλο, η παραίτηση είχε πέσει στο τραπέζι εδώ και αρκετές μέρες. «Συζητιόταν εδώ και περίπου δέκα μέρες» εκμυστηρεύτηκε και πιθανολόγησε πως ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος «φοβήθηκε» από την τροπή των εξελίξεων.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών διεξήχθη στις 22 Φεβρουαρίου από την αν. κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη, αντί του Χρ. Ταραντίλη.

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – «Το φως κέρδισε – Η σκέψη μου με τους πληγέντες στη Θεσσαλία»

Νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης – «Το φως κέρδισε – Η σκέψη μου με τους πληγέντες στη Θεσσαλία»

Νέα σελίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι ο νέος πρόεδρος του…