Newsroom

Newsroom

Δεν αναμένεται παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για Κυπριακό

Έγκυρη πηγή δήλωσε ότι στις 29 Ιανουαρίου το Συμβούλιο Ασφαλείας θα εγκρίνει την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης στην…

anastasiadis 0

Έγκυρη πηγή δήλωσε ότι στις 29 Ιανουαρίου το Συμβούλιο Ασφαλείας θα εγκρίνει την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο, ενώ δεν αναμένεται κάτι συγκεκριμένο αναφορικά με το ενδεχόμενο να ζητήσει ο ΓΓ του ΟΗΕ την παρέμβαση του Σώματος, αν την ερχόμενη εβδομάδα δεν επιτευχθεί συμφωνία για το κοινό ανακοινωθέν μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ φτάνει αύριο στην Κύπρο και τη Δευτέρα θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Ντερβίς Έρογλου.
Όπως είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες Εκπρόσωπος Τύπου της UNFICYP, Μισέλ Μποναρντό, ο κ. Ντάουνερ θα παραμείνει στην Κύπρο περίπου για μία βδομάδα και ακολούθως θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας και τον ΓΓ για την αποστολή των καλών υπηρεσιών του στο Κυπριακό.
Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα ενημερωθούν από την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ για την UNFICYP στις 22 Ιανουαρίου και ακολούθως, το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να υιοθετήσει το ψήφισμα ανανέωσης της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης στις 28 Ιανουαρίου.
Κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο να ζητήσει ο ΓΓ του ΟΗΕ την παρέμβαση του ΣΑ, σε περίπτωση αδιεξόδου στο κοινό ανακοινωθέν, έγκυρη πηγή δήλωσε ότι «δεν έχουμε καμία πληροφορία προς την κατεύθυνση αυτή». ΚΥΠΕ