Δεν ακολουθεί το «αντάρτικο» του Ιερώνυμου η Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος, η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών

5209325

Δεν ακολουθεί την Εκκλησία της Ελλάδος στο «αντάρτικο» που εξαπέλυσε κατά της κυβερνητικής απόφασης για λειτουργίες με πιστούς ανήμερα των Θεοφανείων, η Καθολική Εκκλησία, καθώς ο ένας μετά τον άλλον, οι καθολικοί ναοί ανακοινώνουν μέσω facebook ότι η λειτουργία των Θεοφανείων θα τελεστεί κεκλεισμένων των θυρών.

Μάλιστα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ι.Σ. της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος, ξεκαθαρίζεται ότι σε όλους τους καθολικούς ναούς, η λειτουργία των Θεοφανείων θα τελεστεί κεκλεισμένων των θυρών.

«Η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε η τέλεση της Θ. Λειτουργίας για την εορτή των Θεοφανείων (αύριο 6 Ιανουαρίου), να πραγματοποιηθεί ΧΩΡΙΣ την παρουσία πιστών, σύμφωνα με τη νέα κυβερνητική απόφαση».

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε εξάλλου και  καθεδρικός ναός του Αγ. Διονυσίου στην Αθήνα, δίνοντας έτσι το στίγμα και ξεκαθαρίζοντας ότι θα ισχύσουν και για τα Θεοφάνεια τα αυστηρά μέτρα των προηγούμενων ημερών, καθώς και οι τελετές των προηγούμενων ημερών έγιναν χωρίς την παρουσία πιστών. 

Έτσι, δίνεται μια απάντηση σχετικά με το αν οι ναοί των καθολικών συμπολιτών μας θα ακολουθούσαν τη γραμμή ρήξης που έχει πάρει η Εκκλησία της Ελλάδος με την κυβέρνηση.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…