Μόρια: Δεν άφησαν βάρκα με μετανάστες να προσεγγίσει το λιμάνι

Στα μπλόκα  οι Αθανασίου, Μουτζούρης και Κύτελης

μορια

Μεγάλες ομάδες πολιτών από τα χωριά Μόρια και Παναγιούδα αλλά και από την Μυτιλήνη έχουν μπλοκάρει αυτή τη στιγμή τις εισόδους του δρόμου που οδηγούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, στην Παναγιούδα και στη Λάρσο. Οι συγκεντρωμένοι δεν επιτρέπουν σε λεωφορεία του Λιμενικού Σώματος να μεταφέρουν τους αφιχθέντες σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες στο ΚΥΤ. Διεκδικούν δε την άμεση αποσυμφόρηση της Μόριας.

Αυτή τη στιγμή στο χώρο των συγκεντρώσεων βρίσκονται στελέχη της δημοτικής αρχής Μυτιλήνης με το Δήμαρχο Στρατή Κύτελη, της Περιφερειακής αρχής βορείου Αιγαίου με τον Περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου.

Με έκκληση του ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, καλεί τους πολίτες της περιοχής και της πόλης της Μυτιλήνης να συγκεντρωθούν στις εισόδους του δρόμου που οδηγεί στο ΚΥΤ. «Αυτό το αίσχος θα πρέπει να κλείσει τώρα» είπε ο κ. Κύτελης. Και συνέχισε: «Δεν θα δέχεται όλο το βάρος η Μόρια!»

Με τη σειρά του ο κ. Μουτζούρης κάνει έκκληση για ειρηνική διαμαρτυρία. Ενώ ο Πρόεδρος της Μόριας Γιάννης Μαστρογιάννης μιλώντας στο «Ν» τόνισε ότι «το χωριό δεν είναι κατά των προσφύγων και μεταναστών, αλλά δεν πάει άλλο. Για να ζεσταίνονται καίνε όλα τα δέντρα, για να φάνε μας παίρνουν τα ζώα. Αποσυμφόρηση τώρα».

Παράλληλα ομάδα κατοίκων από την Θερμή εμποδίζει την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών που ήρθαν με βάρκα στην ακτή της περιοχής.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ενώ έχουν προπηλακιστεί και δημοσιογράφοι και φωτογράφοι διεθνών μέσων ενημέρωσης. Επίσης προπηλακίστηκε η δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” η οποία αποπειράθηκε να παρέμβει.

Πηγή: Στο νησί
 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…