Newsroom

Newsroom

Δεμένη χειροπόδαρα μέσα σε μαύρες σακούλες η 27χρονη Αναστάζια στην Κω: Συγκλονιστική μαρτυρία

Εθελόντρια της πυροσβεστικής που εντόπισε την 27χρονη Αναστάζια στην Κω δίνει τη δική της μαρτυρία

Κω Αναστασία

Μούδιασμα και ανατριχίλα προκαλούν τα όσα περιγράφει η εθελόντρια της πυροσβεστικής που εντόπισε την 27χρονη Αναστάζια στην Κω που έπεσε θύμα γυναικοκτονίας και βρέθηκε μέσα στα χόρτα στην περιοχή Αλυκές, κοντά στο Τιγκάκι.

Μιλώντας αποκλειστικά στην ΕΡΤ, η ίδια αναφέρει πως βρήκε την νεαρή Πολωνή δεμένη χειροπόδαρα μέσα σε μαύρες σακούλες, ενώ ο δράστης της γυναικοκτονίας είχε σχεδιάσει καμουφλάζ προκειμένου η σορός να ταιριάζει με το γύρω περιβάλλον.

Όσα ανέφερε για την 27χρονη Αναστάζια στην Κω

Η ίδια ερευνούσε το πεδίο κρατώντας ένα κοντάρι. Όπως αναφέρει «με δύο κινήσεις σήκωσα όσο πιο πολλά στάχια μπορούσα και δυστυχώς βρήκαμε την άτυχη κοπέλα». «Θεωρώ ότι κανένα πλάσμα πάνω στον πλανήτη δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση», λέει χαρακτηριστικά για να εξηγήσει πως «τα συναισθήματα ποικίλουν σε αυτή την κατάσταση. Δεν είναι η δουλειά μας ξέρετε, όπως ένα ανθρωποκτονιών που ως επί το πλείστον, αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις».

«Εφόσον ήμουν ακριβώς πάνω από το σημείο μου ήρθαν αναθυμιάσεις, μου ήρθε μια μυρωδιά, η οποία μυρωδιά γινόταν ολοένα και πιο έντονη», περιγράφει και σοκάρει η εθελόντρια.

Τότε «η αδρεναλίνη ήταν στο κατακόρυφο», καταθέτει και συμπληρώνει πως «ήμουν πεπεισμένη ότι βρίσκεται εκεί και ήμουν στο σημείο που έπρεπε να αναζητήσω βοήθεια».

Έτσι και έκανε, απευθυνόμενη σε μια άλλη εθελόντρια που έφτασε στο σημείο, βοηθώντας την να απομακρύνουν τα στάχυα και τα κλαδιά πέριξ της σορού.

Αφαίρεσαν τα κλαδιά και «με την κίνηση που έκανε η κοπέλα (σ.σ. η εθελόντρια) εμφανίστηκε (σ.σ. η σορός), ήρθε στην επιφάνεια ένα μέρος της μαύρης σακούλας»

Δίπλα από την σορό της 27χρονης Αναστάζια, βρέθηκε η σκισμένη μπλούζα της και η τσάντα της, από την οποία ο δράστης είχε αφαιρέσει τα χρήματα και το κινητό της.

Σημειώνεται πως το σημείο που βρέθηκε νεκρή 27χρονη είχε διερευνηθεί και προηγουμένως στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εντοπισμού της, χωρίς αποτέλεσμα στην αρχή.