Δελτίο ειδήσεων από το Μαξίμου;

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η απόφαση του Alpha να πραγματοποιήσει το κεντρικό του δελτίο την Πέμπτη το βράδυ από... το Μέγαρο Μαξίμου

4922798

Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Αντώνη Σρόιτερ, απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου, αναμένεται να προβάλει ο Alpha κατά τη διάρκεια του κεντρικού του δελτίου. 

Ωστόσο, η είδηση που προκαλεί μεγάλη έκπληξη και προβληματισμό για το ρόλο της δημοσιογραφίας, την ανεξαρτησία της και τη σχέση της με την εκάστοτε εξουσία, δεν έχει να κάνει με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, καθώς αυτό είναι κάτι το συνηθισμένο διαχρονικά. Ο Alpha, ωστόσο, δεν πρόκειται να παρουσιάσει μόνο τη συνέντευξη με τον πρωθυπουργό από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Όπως ενημέρωσε το κανάλι με ανακοίνωσή του «το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha θα μεταδοθεί εκτός στούντιο, απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου απ΄ όπου ο Αντώνης Σρόιτερ θα παρουσιάσει την ειδησεογραφία της ημέρας και θα μεταδώσει τον παλμό της επικαιρότητας».

Είναι πλέον προφανές πως έχουμε περάσει σε μια εποχή που με μεγάλη ευκολία ολόκληρες λέξεις και έννοιες αλλάζουν περιεχόμενο. Για παράδειγμα, την ενημέρωση ίσως να τη χωρίζει μια λεπτή γραμμή από την προπαγάνδα. Και η γραμμή αυτή, φαίνεται να ξεπεράστηκε (και) σήμερα.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι ένα απλό κτίριο, αποτελεί το «στρατηγείο» της ελληνικής κυβέρνησης. Και με την επιλογή του να παρουσιάσει ολόκληρη την ειδησεογραφία της ημέρας μέσα από αυτό, ο σταθμός φαίνεται να υποβιβάζει τη θέση που κατέχει στον τομέα της ενημέρωσης. Μιας ενημέρωσης που ως ανεξάρτητη, οφείλει να μην υποβιβάζει τον ρόλο της βγάζοντας δελτίο ειδήσεων μέσα από την έδρα μιας κυβέρνησης.

Μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, στη συνέχεια της ημέρας, ο  Alpha προχώρησε στην εξής διευκρίνιση:

Η συνέντευξη που παραχωρεί ο πρωθυπουργός στον ALPHA και τον Αντώνη Σρόιτερ θα ολοκληρωθεί λίγο πριν αρχίσει το κεντρικό μας δελτίο ειδήσεων. Εφόσον δεν θα μπορεί να έρθει στο στούντιο, ο Αντώνης Σρόιτερ θα βγει από τον χώρο ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ και θα προλογίσει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού. Θα βγει δηλαδή με ζωντανή σύνδεση από τον χώρο που χρησιμοποιούν όλοι οι δημοσιογράφοι όταν κάνουν ζωντανές συνδέσεις από εκεί».

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου «δεν προλαβαίνει λόγω της συνέντευξης με τον πρωθυπουργό», δεν αποτελεί πειστικό επιχείρημα για να αγνοηθούν όλα τα δεοντολογικά ζητήματα που προκύπτουν από την επιλογή αυτή του σταθμού.

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

kallianos

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

Ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος βιώνει τον δικό του «Γολγοθά»…

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

AP24114688766400

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

Έως και 1 εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους - Χώροι «κατήχησης» της αριστεράς τα πανεπιστήμια, σύμφωνα…

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

at agion 1 1 1

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

23 ημέρες έχουν περάσει από την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το Τμήμα των…