Newsroom

Newsroom

Ανατροπή με Deltacron: Επιβεβαιώνει ο Κύπριος Υπουργός Υγείας – Τι ξέρουμε για τη νέα μετάλλαξη

Αντιδράσεις προκάλεσε η ανακάλυψη μιας νέας παραλλαγής του Covid-19 - Ο Υπουργός υγείας δεν υιοθετεί τις αντιδράσεις αλλά δεν δηλώνει ανήσυχος 

laboratory g89b99f692 1920

Σε δείγματα θετικών περιστατικών από την κυπριακή κοινότητα ταυτοποίησε η ομάδα του καθηγητή του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, δρ. Λεόντιος Κωστρίκης τη Deltacron

Μιλώντας στo κυπριακό κανάλι Sigma Live, ο δρ Κωστρίκης είπε πως εντοπίστηκε σε 25 περιστατικά και φαίνεται ότι τα στελέχη έχουν γονιδιακό υπόβαθρο της μετάλλαξης Δέλτα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Βρίσκουμε σημαντικό αριθμό παραλλαγών που έχουν ταυτοποιηθεί μόνο στην Όμικρον η οποία έχει διαφορές από τα υπόλοιπα στελέχη διότι το γονιδίωμά της έχει 30 διαφορετικές παραλλαγές. Από αυτές οι 10 παραλλαγές της Όμικρον εντοπίστηκαν στα περιστατικά που εντοπίσαμε στην Κύπρο. Υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον…»

Παράλληλα, ο ίδιος εξήγησε ότι: «οι 25 ασθενείς στους οποίους εντοπίστηκε η νέα μετάλλαξη, οι 11 ήταν νοσηλευόμενοι και 14 άτομα αφορούν τον γενικό πληθυσμό. Η συχνότητα εύρεσης της νέα μετάλλαξης σε νοσηλευόμενους ήταν υψηλότερη παρά σε άτομα που δεν ήταν νοσηλευόμενοι. Μπορούμε να πούμε πως η συσχέτιση της Deltacron με την νόσο που απαιτούν νοσηλεία δεν είναι τυχαία».

Επιμένει ο καθηγητής για τη «deltacron» παρά τη διχογνωμία 

Σύμφωνα με την Ελληνική έκδοση της Deutsche Welle, διχογνωμία επικράτησε στην επιστημονική κοινότητα μετά τον εντοπισμό της νέας παραλλαγής του Covid 19, ο οποίος ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον επικεφαλής του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου δρα Λεόντιο Κωστρίκκη.

Ιολόγοι από Αγγλία και Ελλάδα σχολίασαν τα ευρήματα του δρος Κωστρίκκη αποδίδοντας τα σε τεχνικό λάθος. Ο Δρ. Κωστρίκκης πάντως επιμένει στα ευρήματα του, κάνοντας λόγο για λανθασμένες, βεβιασμένες και επιστημονικά ανήθικες τοποθετήσεις από επιστήμονες που δεν γνωρίζουν καν τα αποτελέσματα της έρευνας του.  

Επιβεβαιώνει ο Κύπριος Υπουργός Υγείας.  

Σύμφωνα πάντα με την Ελληνική έκδοση της Deutsche Welle, την αμφισβήτηση στα αποτελέσματα της έρευνας του δρ. Κωστρίκκη δεν φαίνεται να υιοθετεί ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου Μιχάλης Χατζηπαντέλας ο οποίος ωστόσο δεν φαίνεται να ανησυχεί για την μετάλλαξη. Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηπαντέλας είπε ότι το Υπουργείο είναι ενήμερο ωστόσο η εξέλιξη δεν προκαλεί ανησυχία αυτή την στιγμή. Σημείωσε παντώς ότι εντός ημερών το Υπουργείο θα τοποθετηθεί εκτενέστερα μέσω διάσκεψης Τύπου. Εξέφρασε τέλος περηφάνεια για τα ευρήματα της ομάδας του δρ. Κωστρίκκη λέγοντας πως «βάζουν την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη, όσον αφορά τα θέματα υγείας». 

.

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…