Δεληβοριάς για Χρυσή Αυγή: Ας αντιπαραθέσουμε τα λευκά φτερά μας (video)

Ένα χρόνο μετά την δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Φοίβος Δεληβοριάς παρουσίασε ένα τραγούδι που είχε γράψει πριν από λίγους μήνες για την παράσταση του Θεάτρου του Νέου Κόσμου «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετάει».

NewsRoom 07/10/2021 | 15:03

Η ανάρτηση του Φοίβου Δεληβοριά στο Facebook

Ένας χρόνος απ’ τη δίκη της Χρυσής Αυγής και ο φασισμός –με τέλεια βοήθεια απ’ τη «θεωρία των δύο άκρων»- δείχνει ξανά τη λαδωμένη του χωρίστρα. Στα σχολεία και στις πλατείες. Με αυτοπεποίθηση και με σάπιο χαμόγελο.

Ο Αντίφωνο Κωστής Παπαϊωάννου και το Σημείο για τη Μελέτη και την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς μου δίνουν μια αφορμή να τοποθετηθώ απ’το «δικό μας άκρο». Το οποίο κρατάει απλώς τη «μηχανή» κιθάρα του και γιορτάζει την επέτειο απ’τη γέννηση του Σεπούλβεδα. Ρίχνω εδώ αυτό το τραγουδάκι. Το’ χα γράψει πριν από λίγους μήνες για την παράσταση του Θεάτρου του Νέου Κόσμου  «Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετάει». Κι εύχομαι αυτό που ξεκίνησε πέρσι με την ετυμηγορία της δίκης να φτάσει μέχρι το τέλος. Μέχρι το απόλυτο ξερίζωμα του φασισμού απ’ τις γειτονιές κι απ’ τα μυαλά μας, απ’την μονομερή μανία μας για «ασφάλεια» και από την μονόφθαλμή μας ενημέρωση.

Τίποτα δεν τέλειωσε ακόμα, δυστυχώς. Ας αντιπαραθέσουμε τα λευκά φτερά μας.