Δεληβοριάς: Δικά μας παιδιά είναι μόνο τα θύματα

Θέση για την υπόθεση Λιγνάδη και τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση στον χώρο της Τέχνης πήρε ο Φοίβος Δεληβοριάς με ανάρτησή του στα social media

NewsRoom 08/02/2021 | 00:04

Για τις συγκλονιστικές μαρτυρίες που έχουν δει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας τοποθετήθηκε ο γνωστός τραγουδοποιός, Φοίβος Δεληβοριάς, σχολιάζοντας όσους υποστηρίζουν ότι η παραίτηση Λιγνάδη από το Εθνικό Θέατρο έγινε για «πολιτικούς λόγους».

«Η υποστήριξη κρύβει πάντα από πίσω κάποια πολιτική ατζέντα. Τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα αν τα δεις ως αυτά που είναι: σεξουαλική και εργασιακή βία σε πιο αδύναμα από σένα άτομα. Κατάχρηση της εξουσίας σου που σε περιπτώσεις φτάνει στο έγκλημα» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Παράλληλα, εκφράζει την ανακούφησή του για «όλα τα νεότερα παιδιά του θεάτρου-οι κάτω των 40, ως επί το πλείστον- έχουν απόλυτα καθαρή ματιά στο συνολικό ζήτημα» και δίνει ένα «μεγάλο μπράβο σε όσους ανήκουν σε κάποιο σαφή πολιτικό χώρο και δεν προσπάθησαν να καλύψουν το "δικό τους παιδί"».

«Δικά μας παιδιά είναι μόνο τα θύματα» καταλήγει.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Φοίβου Δεληβοριά:

Διαβάζω κάποιους να γράφουν πως ο Λιγνάδης δεν είναι πια στη θέση του για λόγους πολιτικούς. Παρόμοια διάβαζα και για την περίπτωση Κιμούλη. Υποστηρικτές του Λιγνάδη λένε πως είναι η σύγχρονη Ελένη Παπαδάκη, υποστηρικτές του Κιμούλη πως ο Κουν πέταγε τασάκια στους ηθοποιούς του. Και δυστυχώς, η υποστήριξη κρύβει πάντα από πίσω κάποια πολιτική ατζέντα.

Τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα αν τα δεις ως αυτά που είναι: σεξουαλική και εργασιακή βία σε πιο αδύναμα από σένα άτομα. Κατάχρηση της εξουσίας σου που σε περιπτώσεις φτάνει στο έγκλημα. Η συζήτηση δεν είναι ούτε περί ταλέντου, ούτε περί ιδεολογίας. Γιατί αυτό επιτρέπει σε κάθε psycho να καταφεύγει πίσω από σχήματα και να συνεχίζει.

Τέρμα, λοιπόν. Μην ξαναδώ αηδίες. Ανακούφιση που όλα τα νεότερα παιδιά του θεάτρου-οι κάτω των 40, ως επί το πλείστον- έχουν απόλυτα καθαρή ματιά στο συνολικό ζήτημα. Και μεγάλο μπράβο σε όσους ανήκουν σε κάποιο σαφή πολιτικό χώρο και δεν προσπάθησαν να καλύψουν το «δικό τους παιδί». Δικά μας παιδιά είναι μόνο τα θύματα.