Δεκτή έγινε η αίτηση ασύλου της Ντενίζ: Η πρώτη Κούρδισσα τρανς προσφύγισσα στην Ελλάδα

Η δυνατότητα παραμονής της στη χώρα την καθιστά την πρώτη τρανς προσφύγισσα με καταγωγή από την Τουρκία.  

284955990 7779520165421245 4558376974732163766 n

Η Ντενίζ είναι πρώτη τρανς γυναίκα και ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστρια από την Τουρκία που ζήτησε να αναγνωριστεί ως πολιτικός πρόσφυγας στην Ελλάδα και ευτυχώς για όλους μας το αίτημά της για άσυλο έγινε τελικά δεκτό.

Ο «Γολγοθάς» της Ντενίζ

Με φόντο τις δολοφονίες και επιθέσεις σε τρανς άτομα τα τελευταία χρόνια ως συχνό φαινόμενο στην Τουρκία και με τις Αρχές να υποχωρούν στις απειλές ακροδεξιών ομάδων με αποτέλεσμα να κηρύττουν το καλοκαίρι του 2016 παράνομα τα Pride, δεν ήταν λίγοι οι ακτιβιστές της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που αναζήτησαν άσυλο σε ευρωπαϊκές χώρες, καθώς δεν ένιωθαν πλέον ασφαλείς στη χώρα.

Μια από αυτούς ήταν και η Deniz, μια Κούρδισσα τρανς γυναίκα, που βρέθηκε απέναντι από το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν.

Από το 2018 ζούσε στην Ελλάδα και σχεδόν τρία χρόνια αργότερα πέρασε από συνέντευξη και να διεκδικήσει το δικαίωμά της στο άσυλο.

Οι ακροδεξιές οργανώσεις στην Τουρκίας και οι επιθέσεις

Το 2016 ένα φρικιαστικό έγκλημα μίσους έλαβε χώρα στην Τουρκία. Οι φίλοι και η οικογένεια της τρανς ακτιβίστριας Χαντέ Καντέρ την αναζητούσαν για μέρες όταν τελικά η σορός της βρέθηκε στα αζήτητα του νεκροτομείου.

H Χαντέ είχε βιαστεί και καεί ζωντανή και με τους δράστες να την εγκαταλείπουν στο δάσος.

Από το 2015 οι επιθέσεις της φασιστικής ομάδας Alperen Ocakları ενάντια στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα έχουν γίνει πιο συχνές, ενώ προχώρησαν στη συνέχεια σε δημόσιες απειλές προς την οργάνωση Istanbul LGBTI Solidarity Association.

Μέλη ακροδεξιών ομάδων απειλούσαν και επιτίθονταν σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και μάλιστα πολλές φορές με την ανοχή της αστυνομίας.

Σχεδόν κάθε φορά που η οργάνωση πραγματοποιούσε διαδηλώσεις, η αστυνομία εμπόδιζε τα μέλη της να φτάσουν στο σημείο συγκέντρωσης.

Το 2017, η Ντενίζ όταν κατέβαινε στην πορεία για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, δεν κατάφερε ποτέ να βρεθεί δίπλα στις υπόλοιπες γυναίκες.

Στον δρόμο την είχαν σταματήσει αστυνομικοί οι οποίοι δεν της επέτρεπαν να πλησιάσει την πορεία λέγοντάς της πως υπάρχει εντολή να απαγορευτεί σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα να πάρουν μέρος, απειλώντας την με σύλληψη σε περίπτωση ανυπακοής.

Η Χαντέ, ήταν φίλη της Ντενίζ και για τη δολοφονία της δε συνελήφθη ούτε καταδικάστηκε κανείς. Φίλοι και συγγενείς κατάφεραν να αναγνωρίσουν τη σορό της από τεχνητό μέλος στο πόδι.

Η Ντενίζ είναι πρώτη τρανς γυναίκα και ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστρια από την Τουρκία που ζήτησε να αναγνωριστεί ως πολιτικός πρόσφυγας στην Ελλάδα. 

Τα καταπληκτικά νέα της ημέρας: Η Ντενίζ θα παραμείνει μαζί μας

Όπως πληροφορούμαστε λοιπόν σήμερα (06/06), η αίτηση ασύλου της Ντενίζ στην Ελλάδα έγινε ευτυχώς δεκτή, ενώ παράλληλα η δυνατότητα παραμονής της στη χώρα την καθιστά την πρώτη τρανς προσφύγισσα με καταγωγή από την Τουρκία.

«Η Ντενίζ είναι ο αγώνας στην πράξη. Κούρδισσα, τρανς γυναίκα και προσφύγισσα. Ήρθε στην Ελλάδα απ’ αυτό το κομμάτι γης που οι άνθρωποι έχουν μάθει να μάχονται για την ελευθερία από τα γεννοφάσκια τους, και το μόνο που με κάνουν να σκέφτομαι όλες οι ιδιότητες που κουβαλάει περήφανα είναι πόσες επαναστάσεις κρύβει μέσα της. 
Η Ντενίζ σε λίγους μήνες θα πάει στη συνέντευξη της στην Υπηρεσία Ασύλου μετά από 3,5 χρόνια αναμονής. Θα είναι η πρώτη τρανς γυναίκα και ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστρια από την Τουρκία που θα ζητήσει να λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.
Πριν τη συνέντευξη της, επιθυμεί να συνεχίσει την ορμονοθεραπεία που αναγκάστηκε να διακόψει για οικονομικούς λόγους από τότε που έφυγε από την Τουρκία. Οι διεκδικήσεις της είναι ένα κομμάτι του χρόνου και του χώρου  που οφείλει στον τρανσφεμινισμό η Ιστορία.

 Μπορείτε να βοηθήσετε εδώ: https://gogetfunding.com/support-refugee-transwomen/?fbclid=IwAR3zqlNwflY_HstBppAPQfJRNpZC-8He608rpCmcRzI-0e0GYWreBbWGsfw »

«Τα καταπληκτικά νέα της ημέρας: Δέχτηκε η αίτηση ασύλου της Ντενίζ μας στην Ελλάδα έτσι και αναγνωρίστηκε ως η πρώτη τρανς προσφυγισσα με καταγωγή από την Τουρκία 
Δεν περιμένουμε πολλά από τα αστικά κράτη, αλλά αυτή είναι η νίκη της Ντενίζ, η νίκη μας.  
Ευχαριστούμε ολ@ για την αλληλεγγύη, την αγάπη και τη δύναμη που στείλατε. 
Ντενίζ μου, ΣΑΓΑΠΩ»

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…