Κρέτσος: Δεκαπενθήμερη παράταση στη διαβούλευση του ν/σ για τα ΜΜΕ

Παράταση δύο εβδομάδων στη δημόσια διαβούλευση

kretsos zappeio

Παράταση δύο εβδομάδων στη δημόσια διαβούλευση για το ν/σ αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών εξήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1, την οποία παραχώρησε στη Μαριλένα Κατσίμη και τον Γιάννη Δάρρα, ο Λευτέρης Κρέτσος ανακοίνωσε ότι δίνεται παράταση 15 ημερών στη διαβούλευση του ν/σ προκειμένου αυτό «να γίνει όσο πιο λειτουργικό και σύγχρονο», τονίζοντας ότι μετά από 25 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης, «έχει έρθει η ώρα για να ρυθμιστεί, επιτέλους, το τηλεοπτικό τοπίο».

Ανοιχτός διάλογος, αποφασιστικά βήματα

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο, ο Γενικός Γραμματέας έκανε λόγο για προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για τη ρύθμιση του άναρχου μιντιακού τοπίου της χώρας, ρύθμιση που θα εφαρμοστεί βάσει των συνταγματικών επιταγών, που αναφέρουν ρητά ότι θα πρέπει να πληρώνουν όλοι τους φόρους τους, βάσει μιας γενικότερης ισονομίας αλλά και βάσει του άρθρου 15 του Συντάγματος περί πολυφωνίας και πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου.

Όπως τόνισε, «είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο αλλά θα προχωρήσουμε αποφασιστικά».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν μέχρι τώρα τα κανάλια δεν πλήρωναν τίποτα, δήλωσε ότι «θα πρέπει να δούμε το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος», όσον αφορά το ποια δάνεια εξυπηρετούνται και ποια όχι.

Σ’ αυτό το σημείο δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι είναι γνωστό πως πολλά κανάλια είναι υπερχρεωμένα και παρ’ όλα αυτά είχαν άνεση να παίρνουν διάφορα δάνεια, τη στιγμή που πάρα πολλές επιχειρήσεις δυσκολεύονται ιδιαίτερα για να έχουν μια τραπεζική διευκόλυνση.

Επίσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το νόμο και αυτό που λέει το Σύνταγμα σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν επιχειρήσεις που επί 25 χρόνια έχουν προσωρινή άδεια λειτουργίας και στη συνέχεια αποκτούν τη δυνατότητα να είναι υπεύθυνοι για την ψηφιακή μετάβαση και να γίνονται και ψηφιακοί πάροχοι, κάτι που προηγούμενοι νόμοι το απαγορεύουν. «Είναι σκάνδαλο» τόνισε, «να έχουμε ταύτιση του ψηφιακού παρόχου και του παρόχου περιεχομένου».

«Το ρήγμα είναι μεγάλο»

Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε επίσης στο δεύτερο νομοσχέδιο που αφορά τη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων, το οποίο θα αποτελέσει όχημα ανάπτυξης της οπτικοακουστικής βιομηχανίας και της ψηφιακής τεχνολογίας στη χώρας μας.

Σε σχέση με τις εκλογές, ο Λευτέρης Κρέτσος δήλωσε ότι το ρήγμα εντός ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μεγάλο για να γεφυρωθεί και ότι η άτακτη επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καταστροφική για τη χώρα.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη στο web TV της ΕΡΤ εδώ.

Πληροφορίες ΑΠΕ, ΕΡΤ

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…