Newsroom

Newsroom

Δεκάχρονη ζούσε την φρίκη στα χέρια του πατέρα της

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου κοριτσιού, αυτή τη φορά στη Νέα Σμύρνη.  Έρευνα από την εισαγγελία για τυχόν ευθύνες των δασκάλων.

fist gb5c78e9a8 1920

Ακόμη μία φρικτή υπόθεση κακοποίησης, αυτή τη φορά με θύμα ένα 10χρονο κορίτσι στη Νέα Σμύρνη, βλέπει το φως της δημοσιότητας.  Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η δεκάχρονη ζούσε μόνη με τον 47χρονο πατέρα της, καθώς η μητέρα είχε φύγει από την οικογένεια, ο οποίος την κακοποιούσε συστηματικά.  ο ρουμάνος πατέρας της, ο οποίος ήταν σεσημασμένος για κλοπές, της έκαιγε τα χέρια στο μάτι της κουζίνας!

Όμως πρόκειται για ακόμη μία υπόθεση όπου ο κοινωνικός περίγυρος (σχολείο, γειτονιά κλπ) επέλεξε να μην βοηθήσει το άτυχο κορίτσι το οποίο ενώ πήγαινε στο σχολείο σε αυτή την κατάσταση κανείς δεν είπε τίποτα. Δεν έγινε ούτε μια καταγγελία.

Η φρίκη που βίωνε το παιδί αποκαλύφθηκε τελικά στο αστυνομικό τμήμα Νέας Σμύρνης από πρόσωπο από το περιβάλλον του Ρουμάνου, το οποίο περιέγραψε όλη τη φρίκη που ζούσε η 10χρονη.

Ο φάκελος διαβιβάστηκε στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Ομονοίας και οι έμπειροι αξιωματικοί που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι στη διαχείριση αυτών των ευαίσθητων υποθέσεων, έπειτα από ενημέρωση της Εισαγγελέως Ανηλίκων, κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στον Ρουμάνο και να οδηγήσουν την 10χρονη στο Παίδων. rΣτο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν και οι δάσκαλοι του 10χρονου κοριτσιού

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των εκπαιδευτικών του σχολείου του παιδιού. Όπως έχει γίνει γνωστό, το κορίτσι πήγαινε καθημερινά στο σχολείο έχοντας εμφανή στα χέρια του τα σημάδια κακοποίησης, δίχως να υπήρξε κάποια παρέμβαση από την πλευρά του σχολείου. Στόχος των εισαγγελικών αρχών είναι να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο.

 

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…