Δεκάδες τα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Ήπειρο

Καταιγίδες πλήττουν τις παραθαλάσσιες, αλλά και τις ορεινές περιοχές της Ηπείρου. Στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, η βροχή πέφτει ασταμάτητη με αποτέλεσμα…

Καταιγίδες πλήττουν τις παραθαλάσσιες, αλλά και τις ορεινές περιοχές της Ηπείρου. Στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, η βροχή πέφτει ασταμάτητη με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει οι δρόμοι, κυρίως στην παραλίμνια περιοχή.

Συνεργεία της πυροσβεστικής ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα των πολιτών που αφορούσαν αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα. Μέχρι πριν από λίγο, το τηλεφωνικό κέντρο του Σώματος είχε αρκετές κλήσεις από διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου προχώρησαν σε άνοιγμα του θυροφράγματος της λίμνης των Ιωαννίνων, στην περιοχή του Περάματος, προκειμένου να φύγουν ποσότητες νερού από την Παμβώτιδα και να μειωθούν, όσο το δυνατό πλημμυρικά φαινόμενα.

Κατολισθήσεις σημειώνονται σε όλο το μήκος του εθνικού κι επαρχιακού δικτύου, με τα σοβαρότερα προβλήματα να εντοπίζονται στο δρόμο προς τα Τζουμέρκα και την Γότιστα. Αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάστηκαν από την έντνονη βροχόπτωση και σε άλλες πόλεις της Ηπείρου.

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr