Δεκάδες συλλήψεις στην αστυνομική επιχείρηση στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας

Καταγγελίες για αστυνομικές αυθαιρεσίες - Συνελήφθησαν συνολικά 78 άτομα

EK - Αστυνομια Προσφυγικα

Συνολικά 78 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης κατασταλτικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από την αστυνομία το πρωί της Τρίτης (22/11) και ολοκληρώθηκε το βράδυ της ίδιας μέρας στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης το πρωί συνελήφθη 27χρονος, που κατηγορείται για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Real News, τον περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά την προσαγωγή του 27χρονου οι 78 συλληφθέντες ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου και εκτόξευσαν σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στο σημείο πλήθος υλικών και αντικειμένων με αποτέλεσμα να τραυματίσουν 7 αστυνομικούς, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, πρόκλησης σωματικής βλάβης από κοινού, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και σε απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά.

Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ένα όργιο αυθαιρεσίας από την πλευρά των αστυνομικών.

Σύμφωνα με καταγγελίες από αυτόπτες μάρτυρες, χθες το απόγευμα μια έγκυος γυναίκα, η οποία διέμενε στα Προσφυγικά και την είχαν βγάλει έξω, ήταν περικυκλωμένη από δυνάμεις της αστυνομίας και ζητούσε επίμονα να δει γιατρό διότι δεν αισθανόταν καλά, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν καλούσαν ασθενοφόρο.

Πληροφορίες έκαναν επίσης λόγο για προσαγωγή φωτορεπόρτερ στη ΓΑΔΑ και για παρεμπόδιση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος να τον δει. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου:

«Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζει απερίφραστα την προσαγωγή και κράτηση για πάνω από τέσσερις ώρες ήδη του συναδέλφου μας και μέλος της Ένωσής μας Νίκου Πηλού.

Ο φωτορεπόρτερ βρισκόταν στην περιοχή «Προσφυγικά» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για ρεπορτάζ, όταν έγινε επιχείρηση της αστυνομίας και προσήχθη, παρότι έκανε γνωστή την ιδιότητά του.

Θέτουμε τις αρχές προ των ευθυνών τους και τις καλούμε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο συνάδελφός μας.

Η Ένωση θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μή, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς».

Βίντεο από τις προσαγωγές στα Προσφυγικά:

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…