Newsroom

Newsroom

Δεκάδες οι νεκροί στη λωρίδα της Γάζας

Συνεχίζονται για Πέμπτη συνεχόμενη μέρα οι εχθροπραξίες στη λωρίδα της Γάζας, με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον σε 49 άτομα,…

Συνεχίζονται για Πέμπτη συνεχόμενη μέρα οι εχθροπραξίες στη λωρίδα της Γάζας, με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον σε 49 άτομα, μεταξύ των οποίων άμαχοι και παιδιά, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 500.

Κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών σήμερα το πρωί ένα μωρό 18 μηνών σκοτώθηκε και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του, ηλικίας 4 και 5 ετών τραυματίστηκαν σοβαρά.

Επίσης, σήμερα το πρωί χτυπήθηκαν και τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Κουντς, στο κέντρο της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα έξι δημοσιογράφοι να τραυματιστούν -ο ένας σοβαρά. Λίγο αργότερα δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε άλλες αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

«Τουλάχιστον έξι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Κουντς που βρίσκονται στη συνοικία Ριμάλ» δήλωσε ο Ασράφ αλ-Κούντρα, ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας της Γάζας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το κτίριο υπέστη μεγάλες ζημιές. Οι δημοσιογράφοι είχαν απομακρυνθεί από το κτίριο ύστερα από μια πρώτη αεροπορική επιδρομή, την οποία ακολούθησαν τουλάχιστον δύο ακόμη βομβαρδισμοί. Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Κουντς θεωρείται ότι πρόσκειται στους ισλαμιστές της Χαμάς.

Στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, δύο νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σε δύο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον κατοικιών στις περιοχές Μπέιτ Λαχίγια και Μπέιτ Χανούν, κοντά στη μεθόριο με το Ισραήλ.

Να σημειωθεί ότι οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν από αέρα και θάλασσα δεκάδες στόχους στη Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένα τρίχρονο αγοράκι και η μόλις ενός έτους αδελφή του.