ΠΟΕΔΗΝ: Καταστράφηκαν δόσεις εμβολίων στο Δρομοκαΐτειο από το μπλακ άουτ της ΔΕΗ

Σε αναμονή τα προγραμματισμένα ραντεβού που επρόκειτο να γίνουν σήμερα σε πολίτες άνω των 80 ετών.

5212329 1

Δεκάδες δόσεις εμβολίων της Pfizer καταστράφηκαν χθες το βράδυ στο νοσοκομείο «Δρομοκαΐτειο» λόγω του μπλακ άουτ που προκλήθηκε στην Αττική σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, από τη βλάβη στη ΔΕΗ καταστράφηκαν 66 δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου. 

«Παρότι η γεννήτρια στο νοσοκομείο λειτούργησε, έπαθε βλάβη ο ηλεκτρολογικός πίνακας με αποτέλεσμα να σταματήσει για αρκετή ώρα η λειτουργία του ψυγείου. Στο ψυγείο φυλάσσονταν 11 φιαλίδια εμβολίων Pfizer τα οποία αντιστοιχούν σε 66 δόσεις εμβολίων, προγραμματισμένες να γίνουν σήμερα σε πολίτες άνω των 80 ετών», δήλωσε ο κ. Γιαννάκος στο newsit.gr. 

«Σε επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Υγείας μας είπαν ότι αυτά τα εμβόλια καταστράφηκαν και πως πρέπει να τα πετάξουμε. Τώρα ήδη οι πολίτες που είχαν ραντεβού σήμερα το πρωί για το εμβόλιο, περιμένουν να κάνουν τη Β’ δόση. Μας είπαν να κρατήσουμε εδώ τους πολίτες γιατί μας στέλνουν νέες δόσεις και να προχωρήσει ο εμβολιασμός. Στις 11.45 μάλιστα, θα προσέλθει ο κ. Βαρουφάκης με τον πατέρα του για να κάνει ο τελευταίος τη δεύτερη δόση του εμβολίου»,  υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. 

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Γιαννάκος, εκτός του προβλήματος που υπάρχει πλέον στο Δρομοκαΐτειο με τα κατεστραμμένα εμβόλια, η χθεσινή νύχτα ήταν δύσκολη στο νοσοκομείο καθώς συν τοις άλλοις έγινε και μια απόπειρα ληστείας. Περίπου στις 22.45 ένας άντρας ο οποίος είχε εισέλθει ξανά στο παρελθόν στο νοσοκομείο, προσέγγισε το κτίριο των οξέων περιστατικών, ένα τμήμα αρκετά απομακρυσμένο από τα υπόλοιπα του νοσοκομείου. 

Εκεί βρισκόταν μόνη της μια νοσηλεύτρια, υπεύθυνη για 35 ασθενείς. Ο εισβολέας στο νοσοκομείο έσπρωξε και τραυμάτισε στον αυχένα τη  νοσηλεύτρια η οποία άρχισε να καλεί σε βοήθεια με τον άντρα να τρέπεται τελικά σε φυγή χωρίς να πετύχει τον σκοπό του.  

«Πρόκειται για άλλο ένα από τα πολλά τέτοια περιστατικά που βλέπουμε σχεδόν κάθε εβδομάδα στο νοσοκομείο. Πριν από λίγο καιρό ληστές ανατίναξαν το ΑΤΜ και τα πήραν όλα από μέσα. Το νοσοκομείο εκτείνεται σε 400 στρέμματα με τα κτίρια να είναι απομακρυσμένα μεταξύ τους. Η κατάσταση για εμάς είναι επικίνδυνη. Έχουμε μόνο 11 φύλακες και χθες στη βάρδια ήταν μόνο δύο», τόνισε ο κ. Γιαννάκος.