Δείτε τις λεπτομέρειες για τις ρυθμίσεις οφειλών

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η δημόσια διαβούλευση στο νομοσχέδιο «ρυθμίσεις επανεκκίνησης της οικονομίας» με την υποβολή 881 σχολίων. Το νομοσχέδιο παίρνει έτσι τον δρόμο για την Βουλή ακόμα και εντός των ωρών σύμφωνα με πηγές του αρμόδιου υπουργείου

1 571

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα η δημόσια διαβούλευση στο νομοσχέδιο «ρυθμίσεις επανεκκίνησης της οικονομίας» με την υποβολή 881 σχολίων.
Το νομοσχέδιο παίρνει έτσι τον δρόμο για την Βουλή ακόμα και εντός των ωρών σύμφωνα με πηγές του αρμόδιου υπουργείου

Μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει και τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις αλλά και την έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, τα μέτρα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα μπουν σε φάση υλοποίησης.
Το χρονοδιάγραμμα, διαμορφώνεται ως εξής:
1. Την Τετάρτη, είναι προγραμματισμένο να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης. Σε αυτό, έχει συμπεριληφθεί η τροπολογία για την έκτακτη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η τροπολογία, αναφέρει ότι το μέτρο (προβλέπει τη δυνατότητα πληρωμής οποιασδήποτε οφειλής είτε μέρος αυτής με αντίστοιχη διαγραφή προσαυξήσεων) θα ισχύσει από την επομένη της δημοσίευσης του νόμου στο ΦΕΚ. Το πιθανότερο είναι ότι το σύστημα θα ανοίγει είτε την Παρασκευή είτε την Δευτέρα.
Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τέσσερις ή πέντε εργάσιμες στη διάθεσή τους προκειμένου να εξοφλήσουν τον φόρο που επιθυμούν καθώς η προθεσμία θα εκπνεύσει στις 27 Μαρτίου
2. Έως τις 27 Απριλίου, οι οφειλέτες θα μπορούν να δίνουν προκαταβολή έναντι του χρέους τους, με αντάλλαγμα ισόποση διαγραφή προσαυξήσεων ενώ έως τις 27 Μαίου, προβλέπεται και παράταση ενός μήνα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα είτε για την πλήρη αποπληρωμή του χρέους με διαγραφή του 100 των προσαυξήσεων είτε για τακτοποιήση του χρέους σε έως και 100 δόσεις.
Εκτός από την ψήφιση του νομοσχεδίου, που θα εισαχθεί στη Βουλή αλλά και τη δημοσίευση στο ΦΕΚ των σχετικών αποφάσεων, απαιτείται και η ενεργοποίηση της σχετικής ηλεκτρονικής εφαρμογής από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ καθώς όλη η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά.
Σύμφωνα με το σχέδιο που υπάρχει, η ηλεκτρονική εφαρμογή τόσο για την πληρωμή της προκαταβολής όσο και για την ένταξη στις 100 δόσεις, θα είναι διαθέσιμη τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…