Δείτε τις φωτογραφίες για τις οποίες βραβεύτηκαν με Πούλιτζερ οι Έλληνες φωτογράφοι του Reuters

«Δείξαμε στον κόσμο τι συμβαίνει και ο κόσμος νοιάστηκε. Αυτό απέδειξε ότι η ανθρωπιά είναι ακόμα ζωντανή. Κάναμε την φωνή αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων να ακουστεί» είπε στο Reuters ο Γ. Μπεχράκης.

572219781dc5246c1f8b4ecd

Με αυτά τα λιτά λόγια ο Γιάννης Μπεχράκης επικεφαλής του τμήματος των φωτογράφων του πρακτορείου Reuters, σχολίασε την μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να γίνει για άνθρωπο του Τύπου, που δεν είναι άλλη από την απονομή του βραβείου Πούλιτζερ.

Οι Γιάννης Μπεχράκης, Άλκης Κωνσταντινίδης και Αλέξανδρος Αβραμίδης τιμήθηκαν με το βραβείο της κατηγορίας Breaking News για τη φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη. New York Times και Reuters μοιράζονται το φετινό βραβείο Πούλιτζερ στην σχετική κατηγορία.

«Τώρα με Πούλιτζερ, αισθανόμαστε ότι το έργο μας έχει αναγνωριστεί και επαγγελματικά». «Το να παίρνεις ένα Πούλιτζερ από μόνο του είναι μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση της δουλειάς σου. Το να το μοιράζεσαι με δυο είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά μαθητές σου έχει αξία πέρα από κάθε αναγνώριση. Μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου για την αφοσίωση και σκληρή δουλειά!» γράφει ο Γιάννης Μπεχράκης στο facebook σχετικά με τη βράβευση.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες που βραβεύτηκαν, εδώ.




Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…