Newsroom

Newsroom

Δείτε τη συγκλονιστική έκκληση "Σέρλοκ Χολμς" για τους πρόσφυγες, συνηγορεί κι ο "Τζέιμς Μποντ" (βίντεο)

Ο κινηματογραφικός «Τζέιμς Μποντ», Ντάνιελ Κρεγκ κι ο τηλεοπτικός «Σέρλοκ Χολμς», Μπένεντικτ Κάμπερμπατς έστειλαν μήνυμα στις κυβερνήσεις να κάνουν άμεσα…

craig 0

Ο κινηματογραφικός «Τζέιμς Μποντ», Ντάνιελ Κρεγκ κι ο τηλεοπτικός «Σέρλοκ Χολμς», Μπένεντικτ Κάμπερμπατς έστειλαν μήνυμα στις κυβερνήσεις να κάνουν άμεσα κάτι ώστε να σταματήσει η προσφυγική τραγωδία στις ακτές των νησιών του Αιγαίου κι όχι μόνο.

Το βίντεο που καταγράφει τον λόγο τον οποίο εκφωνεί ο τηλεοπτικός Σέρλοκ Χολμς μετά από το τέλος κάθε παράστασης του «Άμλετ», η οποία είναι μια από τις σημαντικότερες θεατρικές επιτυχίες της σεζόν, σκορπίζει ρίγη συγκίνησης.

«Κανείς δεν φεύγει από την χώρα του άμα αυτή δεν είναι σαν το στόμα ενός καρχαρία, κανείς δεν τρέχει στα σύνορα άμα ολόκληρη η πόλη στην οποία ζούσε δεν διαλυόταν. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι κανείς δεν βάζει τα παιδιά του σε μια βάρκα εκτός και αν το νερό είναι ασφαλέστερο από την στεριά», υπογραμμίζει ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

Ο διάσημος ηθοποιός μοιράζεται με τους θεατές και την εμπειρία ενός φίλου του από τη Λέσβο, όπου, όπως ακούγεται να λέει, καθημερινά φτάνουν περίπου 5.000 άνθρωποι. «Παντού στον ορίζοντα δεν υπήρχε τίποτα παρά μόνο βάρκες και σωσίβια».

«Μια τραγωδία διαδραματίζεται… Εναπόκειται στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ενεργήσουν προκειμένου να διευθετήσουν την κατάσταση» δήλωσε από την πλευρά του κι ο Ντάνιελ Κρεγκ, ο κινηματογραφικός πράκτορας Τζέιμς Μποντ.

«Ένας κατάσκοπος του κινηματογράφου δεν θα διευθετήσει το ζήτημα. Οι πρόσφυγες δεν σκέφτονται τον Τζέιμς Μποντ όταν δίνουν μάχη για να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο με τις οικογένειές τους αδιαφορούν πλήρως για εκείνον», συμπληρώνει ο Ντάνιελ Κρεγκ.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…