Δείτε τη σοκαριστική φώτο Ιρακινού να καίγεται ζωντανός, την οποία οι Αμερικανοί λογόκριναν εδώ και 23 χρόνια

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δεν είχαν δημοσιεύσει ποτέ μια σοκαριστική φωτογραφία του φωτορεπόρτερ Κένεθ Τζάρεκε, στην οποία απεικονίζεται Ιρακινός να…

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δεν είχαν δημοσιεύσει ποτέ μια σοκαριστική φωτογραφία του φωτορεπόρτερ Κένεθ Τζάρεκε, στην οποία απεικονίζεται Ιρακινός να καίγεται ζωντανός κατά τη διάρκεια του «Πολέμου του Κόλπου», το 1991. Ο κ. Τζάρεκε είχε σταλεί από το περιοδικό Time να καλύψει φωτογραφικά την επιχείρηση «Καταιγίδα της Ερήμου» στο Ιράκ πριν 23 ολόκληρα χρόνια.

Τότε ήταν που ο φωτογράφος είχε πείσει τον επικεφαλής στρατιωτικό να του επιτρέψει να φωτογραφήσει την αποκαλούμενη «Λεωφόρο του Θανάτου» στο νότιο Ιράκ, όπου οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις σκότωναν δεκάδες ιρακινούς μαχητές. Ο κ. Τζάρεκε είχε μάλιστα αναφέρει πως «αν δεν τραβήξω πολεμικές φωτογραφίες, η μητέρα μου θα θεωρήσει πως ο πόλεμος είναι μόνο στις ταινίες».

Ο κ. Τζάρεκε τράβηξε πολλές φωτογραφίες του κονβόι, αλλά η πιο δραματική ήταν αυτή ενός στρατιώτη, ο οποίος καίγεται ζωντανός μέχρι θανάτου. Η φωτογραφία δεν δημοσιεύτηκε ποτέ γιατί έπρεπε να λάβει στρατιωτική έγκριση, ενώ και τα περιοδικά «Time» και «Life» δεν επέτρεψαν τη δημοσίευση υποστηρίζοντας πως οικογένειες και παιδιά διαβάζουν τις εκδόσεις τους.

«Όσον αφορά τους Αμερικανούς, κανείς δεν πέθανε», δήλωσε ένας φωτογράφος, ενώ ο κ. Τζάρεκε είχε υπογραμμίσει το 1991 πως «εάν είμαστε μεγάλη δύναμη ώστε να διεξάγουμε έναν πόλεμο, πρέπει να έχουμε τη δύναμη να τον αντιμετωπίζουμε».


Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη εννέα ετών σε 23χρονο – Σκότωσε τον πατέρα του που τον κακοποιούσε

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη εννέα ετών σε 23χρονο – Σκότωσε τον πατέρα του που τον κακοποιούσε

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι είχε προηγηθεί - νωρίτερα - καβγάς ανάμεσα σε πατέρα και γιο,…

Τέμπη: Αυτό είναι το άψυχο αυτοματοποιημένο SMS που λαμβάνουν τραυματίες και οικογένειες θυμάτων (Video)

Τέμπη: Αυτό είναι το άψυχο αυτοματοποιημένο SMS που λαμβάνουν τραυματίες και οικογένειες θυμάτων (Video)

Η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης 10306 στέλνει αυτοματοποιημένα...μηνύματα sms σε τραυματίες και συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας…