Δείτε τη βαθμολογία των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας οι βαθμολογίες των περίπου 80.000 υποψηφίων που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για την υποβολή μηχανογραφικών δελτίων 2016, οι οποίες ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Από τα στατιστικά των αποτελεσμάτων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας προκύπτει ότι επικρατεί συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες, με τον γ.γ. του υπουργείου Γιάννη Παντή να δηλώνει ότι «τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές».

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης δήλωσε επίσης ότι «ήταν θέματα διαβαθμισμένα ως προς τη δυσκολία τους». «Δεν ήταν θέματα εξόντωσης, ούτε θέματα απλώς ενός διαβατηρίου για να περάσουν με ευκολία τα παιδιά στα πανεπιστήμια. Ήταν θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, όπως πρέπει να είναι, έτσι ώστε να γίνεται μια σωστότερη επιλογή των παιδιών», πρόσθεσε.

Ο υπουργός σημείωσε παράλληλα ότι «ο πρώτος μεγάλος στόχος για το 2016 επιτεύχθηκε. Οι εξετάσεις είχαν απόλυτη επιτυχία και ήταν από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές εξετάσεις των τελευταίων ετών. Στη στοχοποίηση και στις πρωτοφανείς επιθέσεις που δέχεται το υπουργείο Παιδείας, απαντάμε με έργο. Θα επιτευχθεί και ο δεύτερος στόχος που είναι το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, ένα στοίχημα 30ετίας. Εργαζόμαστε ήδη για να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί και τα βιβλία στην ώρα τους, την πρώτη ώρα της νέας σχολικής χρονιάς».

Στις πανελλήνιες εξετάσεις μπήκαν συνολικά 650 θέματα, τα οποία όπως τονίστηκε «ήταν από το βιβλίο, δηλαδή από την τάξη διδασκαλίας». Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%. Στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως, στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%.

Πώς θα υποβληθούν τα μηχανογραφικά

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφικό (Μ.Δ.) μπορούν να απευθυνθούν στο Λύκειό τους (η διαδικασία έχει ξεκινήσει από την Τετάρτη 15 Ιουνίου) για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).

Στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ (από σήμερα) ή των ΕΠΑΛ (στις 22 Ιουνίου), μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να τροποποιούν το Προσωρινό Μηχανογραφικό Δελτίο ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση). Μέσα στην προθεσμία δηλαδή μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουλίου, εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ.

Οι βαθμολογίες των ΕΠΑΛ και τα ειδικά μαθήματα

Οι βαθμολογίες των υποψηφίων των Επαγγελματικών Λυκείων πρόκειται να αναρτηθούν στα σχολεία την Τετάρτη 22 Ιουνίου, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα αναρτηθούν και στον ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά τις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων, αλλά και των Επαγγελματικών Λυκείων), οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε σχολή ή τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση του, ξεκίνησαν από την Πέμπτη και θα διαρκέσουν έως τις 27 Ιουνίου.

Τσιάρτας: Ούτε η οικογένειά του… «Δεν θέλουμε καμία σχέση μαζί του» δηλώνουν η μητέρα και η αδερφή του

Τσιάρτας: Ούτε η οικογένειά του… «Δεν θέλουμε καμία σχέση μαζί του» δηλώνουν η μητέρα και η αδερφή του

Όταν οι δικοί σου άνθρωποι νοιώθουν αποστροφή με την πολιτική κατρακύλα σου

Τραγωδία στη Τουρκία: Γέννησε στα χαλάσματα και πέθανε – Κατάφερε να σωθεί το βρέφος (video)

Τραγωδία στη Τουρκία: Γέννησε στα χαλάσματα και πέθανε – Κατάφερε να σωθεί το βρέφος (video)

Το κτίριο όπου βρισκόταν μητέρα και βρέφος κατέρρευσε μετά από τον καταστροφικό σεισμό

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» το νέο κύμα χιονοπτώσεων της «Μπάρμπαρα»

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» το νέο κύμα χιονοπτώσεων της «Μπάρμπαρα»

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει»…

«Ο Θεός είναι μεγάλος»: Η στιγμή που διασώστες βρίσκουν ζωντανό κάτω από τα συντρίμμια

«Ο Θεός είναι μεγάλος»: Η στιγμή που διασώστες βρίσκουν ζωντανό κάτω από τα συντρίμμια

24χρονος ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια την ώρα που δημοσιογράφος έδινε το ρεπορτάζ του από…