Δείτε τα ευρήματα από την νεκρική μάσκα του Φιλίππου Β΄ στις Αιγές (photos)

cover
NewsRoom 10/10/2014 | 16:35

Τα θραύσματα από τη μάσκα που φορούσε εν ζωή και γι αυτό ως ένδειξη τιμής την έβαλαν στο πρόσωπο του Μακεδόνα βασιλιά πριν την καύση, παρουσίασε σήμερα η διεπιστημονική Ομάδα της Πανεπιστημιακής Ανασκαφής της Βεργίνας.

Το νέο σημαντικό εύρημα έφεραν στο "φως" οι αρχαιολόγοι στις Αιγές συγκεκριμένα στον τάφο ΙΙ και πρόκειται για τη μάσκα που φορούσε ο βασιλιάς των Μακεδόνων ως αρχιερέας των ορφικών μυστηρίων. Η διεπιστημονική Ομάδα της Πανεπιστημιακής Ανασκαφής της Βεργίνας παρουσίασε το νέο εύρημα, μαζί με άλλα στοιχεία από τετραετή έρευνα στο υλικό του τάφου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Εκτός από τα θραύσματα από τη μάσκα που φορούσε ο βασιλιάς των Μακεδόνων Φίλιππος Β΄, παρουσιάστηκαν ίχνη χουντίτη και πορφύρας στα 350 οστά και θραύσματα οστών στις δύο χρυσές λάρνακες που επιβεβαιώνουν τη θεωρία ότι ο νεκρός έφερε στο πρόσωπο μια επιμελημένη κατασκευή, την οποία φορούσε εν ζωή και ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του, την έβαλαν στο πρόσωπό του πριν από την καύση.

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ