Δείτε σε ποιες δημοφιλείς σχολές πέφτουν οι βάσεις

Με τους εκπαιδευτικούς να σημειώνουν ότι το νέο εισαγωγικό σύστημα που εγκαινιάζεται φέτος θα δημιουργήσει το νέο status quo των βάσεων στις σχολές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η φετινή πορεία των βάσεων χαρακτηρίζεται ως ανεξερεύνητο τοπίο

56fe78181dc524286c8b4f27

Ο τρόπος με τον οποίο θα κινηθούν τα μόρια θα θυμίζει «ανελκυστήρα» καθώς οι βάσεις θα κινηθούν σε τρεις ταχύτητες ανάλογα με τη σχολές.

Οι πρώτες εκτιμήσεις

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μεγάλη πτώση αναμένεται να σημειώσουν οι βάσεις στις παιδαγωγικές σχολές αλλά και τα οικονομικά τμήματα των περιφερειακών ιδρυμάτων. Οι αγαπημένες επιλογές των αριστούχων (Νομική, Ιατρική και Πολυτεχνικές Σχολές) όπως όλα δείχνουν θα παραμείνουν αλώβητες από το νέο εισαγωγικό σύστημα. Μάλιστα σε συνδυασμό με τα εύκολα θέματα που έπεσαν φέτος αναμένεται μικρή άνοδος στα μόρια εισαγωγής. Στο ίδιο επίπεδο σε σχέση με πέρυσι θα κινηθούν και οι χαμηλόβαθμες σχολές λόγω των βατών θεμάτων που έπεσαν φέτος.

Άνοδο σε θεωρητικές σχολές

Εξαιρετικά «θολό» είναι το τοπίο όσον αφορά τις σχολές με μεσαίες βάσεις εισαγωγής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, του Ελεύθερου Τύπου άνοδο θα παρουσιάσουν οι βάσεις της Θεωρητικής Κατεύθυνσης ενώ αντίθετα πτώση αναμένεται στις θετικές σχολές. Ο λόγος που πέφτουν οι βάσεις σε παιδαγωγικά και οικονομικά τμήματα έχει να κάνει με το χτύπημα που δέχθηκαν φέτος οι Παιδαγωγικές Σχολές λόγω του παγώματος των προσλήψεων ύστερα από το μειωμένο ενδιαφέρον των τελευταίων ετών. Την ίδια ώρα ο αποκλεισμός των Οικονομικών Σχολών προκάλεσε «βραχυκύκλωμα» σε αρκετούς υποψηφίους.

Πρώτο Επιστημονικό Πεδίο

Οι καθηγητές εκτιμούν ότι ανοδικά θα κινηθούν οι Βάσεις 2016 στη Νομική, στις σχολές ψυχολογίας και στα ΜΜΕ, ενώ στις «μεσαίες» σχολές η κίνηση των μορίων θα είναι στα περσινά επίπεδα.

Δεύτερο Επιστημονικό Πεδίο

Τα Μαθηματικά και η Φυσική αποτελούν το βαρόμετρο και οι επιδόσεις θα είναι καλύτερες από πέρσι. Οι σχολές υψηλής ζήτησης θα παρουσιάσουν αύξηση των μορίων.

Τρίτο Επιστημονικό Πεδίο

Τα ευκολότερα θέματα θα αυξήσουν τους αριστούχους και τις Βάσεις 2016. Οι Βάσεις στις ιατρικές σχολές θα φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη.

Τέταρτο Επιστημονικό Πεδίο

Το πεδίο αυτό έχουν επιλέξει λίγοι υποψήφιοι. Οι Βάσεις 2016 αναμένεται να πέσουν.

Πέμπτο Επιστημονικό Πεδίο

Προς τα κάτω θα πάνε οι Βάσεις 2016 στις οικονομικές σχολές. Γενικά, οι Βάσεις θα πάρουν καθοδική πορεία στις σχολές της Περιφέρειας.

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…