Δείτε πόσους ανθρώπους έχει δολοφονήσει το Ισλαμικό Κράτος μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια

Το Ισλαμικό Κράτος σε λιγότερο από δύο χρόνια έχει εκτελέσει περισσότερους από 4.000 ανθρώπους. Διεθνείς παρατηρητές υποστηρίζουν ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν αποκεφαλιστεί ή πυροβοληθεί για αδικήματα όπως η αποστασία, η κατασκοπία και ο σοδομισμός.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε ότι μέσα σε 22 μήνες το «χαλιφάτο» έχει αφαιρέσει τη ζωή 4.144 ατόμων. Πολίτες ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά είναι ανάμεσα στα χιλιάδες θύματά τους.

Πρώην μαχητής του Ισλαμικού Κράτους που υπηρέτησε στη Συρία περιέγραψε την απόλυτη φρίκη: «Είδα λιθοβολισμούς, αποκεφαλισμούς, πυροβολισμούς, να κόβουν χέρια και πολλά άλλα. Έχω δει παιδιά στρατιώτες – 13 ετών με εκρηκτικές ζώνες και καλάσνικοφ. Μερικά αγόρια οδηγούσαν τα αυτοκίνητα με τα θύματα. Αλλά πάλι έκαναν ακόμα και εκτελέσεις. Η χειρότερη μνήμη που έχω είναι από την εκτέλεση έξι ανδρών που πυροβολήθηκαν στο κεφάλι από καλάσνικοφ. Σε έναν άλλον άνδρα τον κρατούσαν και του έκαψαν ολόκληρο το χέρι. Το Ισλαμικό Κράτος είναι απάνθρωπο. Έχω δει αδερφό να σκοτώνει αδερφό με την υποψία ότι είναι κατάσκοπος. Φίλος να δίνει εντολή να σκοτώσουν κολλητό του. Τις περισσότερες εκτελέσεις τις κάνουν δημόσια για να σκορπίζουν τον τρόμο. Συμβαίνουν ασύλληπτα και τρομερά πράγματα που δεν τα χωράει ανθρώπινος νους».