Newsroom

Newsroom

Δείτε ποια νησιά ζητάνε νύφες

Οι νήσοι Φερόες είναι η νησιωτική κουκίδα στον χάρτη, με πληθυσμό 49.884 κατοίκους, Η περιοχή φαίνεται πως έχει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης γυναικών, με αποτέλεσμα να απευθύνεται έκκληση για νύφες. Ο πρωθυπουργός των Νήσων, πάντως, υπόσχεται να βοηθήσει τις νεοφερμένες να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο.

5908879c1dc524fc428b4582

Οι Νήσοι Φερόες, ένα σύμπλεγμα 18 νησιών στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό ανάμεσα στη Σκωτία, τη Νορβηγία και την Ισλανδία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η σοβαρή έλλειψη γυναικών έχει αναγκάσει τους ντόπιους άντρες να αναζητούν απεγνωσμένα γυναίκες από το εξωτερικό – κυρίως από Ταϊλάνδη και Φιλιππίνες. Το βρετανικό δίκτυο βρήκε τέτοιες νύφες,

Η Athaya Slaetalid είναι μία από αυτές της γυναίκες. Βρέθηκε στα Φερόε, όπου ο χειμώνας διαρκεί τουλάχιστον έξι μήνες, από την Ταϊλάνδη και δεν αποχωρίζεται σχεδόν ποτέ το καλοριφέρ. «Μου λένε να βγω έξω στον ήλιο, αλλά τους λέω να με αφήσουν ήσυχη γιατί κρυώνω».

Η Athaya βρίσκεται στα Φερόε τα τελευταία έξι χρόνια και ακόμη δεν έχει εξοικειωθεί με το περιβάλλον. Ήταν από την αρχή δύσκολα για εκείνη, όταν έφτασε με τον Jan τον σύζυγό της τον οποίο γνώρισε μέσω ενός φίλου της από τα νησιά που είχε έρθει στην Ταϊλάνδη για επιχειρηματικούς λόγους. Ο Jan ήξερε ότι θα ήταν πρόκληση για τη γυναίκα του το να τη φέρει σε αυτή τη δύσκολη και απαιτητική λόγω καιρού, περιοχή. «Είχα τις ανησυχίες μου, γιατί ότι άφηνε πίσω της και όσα θα έβρισκε εδώ, ήταν τόσο αντίθετα. Αλλά γνώριζα την Athaya και ήξερα ότι θα τα κατάφερνε», λέει ο σύζυγος της.

Στα Φερόε ζουν τουλάχιστον 300 γυναίκες από την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες, σχηματίζοντας τη μεγαλύτερη ίσως εθνική μειονότητα. Τα τελευταία χρόνια ο πληθυσμός των νησιών παρουσίασε πτώση με πολλούς νέους, ανάμεσά τους και πολλές γυναίκες, να αναζητούν αλλού ένα καλύτερο μέλλον. Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Axel Johannesen να υπάρξει «έλλειμμα φύλου με περίπου 2.000 λιγότερες γυναίκες από τους άνδρες».

Αυτή η εξέλιξη άφησε πολλούς άντρες μόνους με μοναδικό διέξοδο το εξωτερικό για αναζήτηση συντρόφου. Αρκετές από τις υποψήφιες νύφες, γνώρισαν τους μελλοντικούς συζύγους τους στο διαδίκτυο μέσω ιστοσελίδων γνωριμιών.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…