Newsroom

Newsroom

Δείτε μέσα σε 1 λεπτό, πώς η βία κατά των γυναικών "διδάσκεται" από την παιδική ηλικία (Video)

Η συγκεκριμένη τηλεοπτική καμπάνια με τον τίτλο «Respect» («Σεβασμός») ξεκίνησε από την Αυστραλία. Το τρέιλερ έχει διάρκεια μόλις 1 λεπτού και παρουσιάζει άσχημες συμπεριφορές μικρών αγοριών προς συνομήλικα κορίτσια, που όχι μόνο δεν αποτρέπονται από τον ανδρικό περίγυρο, αλλά αντίθετα έχουν την σιωπηλή αποδοχή του, αν όχι ακόμη και την παρότρυνση.

5742c5521dc524942b8b470c

Καθώς μεγαλώνουν και γίνονται άνδρες, τα νεαρά αγόρια, ήδη γνωρίζουν πως να ασκούν ψυχολογική και λεκτική βία στις γυναίκες τους, στις φίλες τους, στις συντρόφους τους. Μετατρέπονται σε οργισμένα όντα που προκαλούν μόνο φόβο και δεν έχουν κανένα σεβασμό προς το άλλο φύλο.

«Ως γονείς και ως πρότυπα των νέων, επιθυμούμε το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά. Επιθυμούμε να έχουν θετικές εμπειρίες, υγιείς σχέσεις και ευκαιρίες στη γνώση. Επιθυμούμε να αντιληφθούν τι είναι σωστό και τι λάθος. Επιθυμούμε να σέβονται τους γύρω τους και να σέβονται και τους εαυτούς τους. Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε να σταματήσει η βία στην εκκίνησή της», εξήγησε εκπρόσωπος της Κυβέρνησης της Αυστραλίας.


πηγή:yolife.gr 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…