Newsroom

Newsroom

Δείτε φωτογραφία του ξύλινου γλυπτού που βρέθηκε στα έργα του μετρό

Στo πλαίσιο του έργου της Αττικό Μετρό «Επέκταση της Γραμμής 3: τμήμα Χαϊδάρι-Πειραιάς» στον υπό κατασκευή Σταθμό «Δημοτικό Θέατρο», επί της…

agalmatidio 2

Στo πλαίσιο του έργου της Αττικό Μετρό «Επέκταση της Γραμμής 3: τμήμα Χαϊδάρι-Πειραιάς» στον υπό κατασκευή Σταθμό «Δημοτικό Θέατρο», επί της Πλατείας Αγίου Κωνσταντίνου, βρέθηκε ένα ξύλινο γλυπτό ανδρικής μορφής, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

Το αγαλματίδιο και τα υπόλοιποα οικιστικά κατάλοιπα που βρέθηκαν στο σημείο χρονολογούνται στο τέλος της ελληνιστικής περιόδου μεταξύ 100 και 86 π.Χ. Στο ίδιο περίπου υψόμετρο με το ξύλινο γλυπτό εντοπίστηκε επίσης θραύσμα μαρμάρινου γλυπτού γυναικείας μορφής (πιθανόν της Αρτέμιδας) καθήμενης στη ράχη ελαφιού.

Από το ξύλινο γλυπτό λείπει το κεφάλι, καθώς και τα άνω και κάτω άκρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού “η μορφή παριστάνεται όρθια σε ελαφρά κίνηση βηματισμού, όπως διακρίνεται από την αντίθετη κίνηση των δύο σκελών: το δεξί λυγίζει προς τα εμπρός, ενώ το αριστερό σε μεγαλύτερη έκταση προς τα πίσω. Φορά κοντό χιτώνα και έχει λυγισμένους τους αγκώνες στο ύψος της μέσης με τους βραχίονες σε έκταση προς τα εμπρός”.  


Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων