Newsroom

Newsroom

Δείτε από πού θα περνάει η γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας

Την δημοπράτηση εντός του 2016 της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Μουσείο της Ακρόπολης.

57640fc21dc524fd798b476a

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε συγκεκριμένα για τη δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της γραμμής δηλαδή το τμήμα Άλσος Βεΐκου – Γουδί, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ η οποία και θα εξυπηρετεί συνολικά 200.000 επιβάτες.

Η γραμμή 4 του μετρό η οποία σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ θα είναι αυτόνομη και σε σχήμα U θα έχει μήκος 33 χλμ και θα διαθέτει συνολικά 30 σταθμούς.

Το πρώτο τμήμα «της γραμμής 4, θα περιλαμβάνει 11,7 χλμ. με 14 σταθμούς (‘Aλσος Βεΐκου – Γαλάτσι – Κυψέλη – Δικαστήρια – Λ. Αλεξάνδρας – Εξάρχεια – Ακαδημία – Κολωνάκι – Ευαγγελισμός – Καισαριανή – Νήαρ Ήστ – Ιλίσια – Ζωγράφου – Γουδή).

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επίσημη σελίδα του Μετρό, η γραμμή θα έχει ανταπόκριση με τις υφιστάμενες γραμμές, Γραμμή 1 (στους Σταθμούς Μαρούσι, Περισσός), Γραμμή 2 (στον Σταθμό Πανεπιστήμιο) και Γραμμή 3 (στους Σταθμούς Ευαγγελισμός & Κατεχάκη).

Στη γραμμή αναμένεται να προστεθεί ο κλάδος Ευαγγελισμός – Παγκράτι – Βύρωνας – Υμηττός – ‘Aνω Ηλιούπολη που ουσιαστικά αποτελεί τμήμα της νέας Γραμμής 5, καθώς και οι επεκτάσεις Μαρούσι – Λυκόβρυση και ‘Aλσος Βεΐκου – Περισσός.