Δείπνο Αναστασιάδη – Ακιντζί για να "σπάσει ο πάγος"

Συνάντηση είχαν το βράδυ της Πέμπτης ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο δείπνου που παρέθεσε ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ Άιντε, στην οικία της ειδικής αντιπροσώπου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρντ.

584092641dc524a4798b4661

Ήταν η πρώτη συνάντηση μετά το αδιέξοδο στο Μον Πελεράν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής τηλεόραση του ΡΙΚ, το δείπνο, το οποίο εντάσσεται στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επανέναρξη των συνομιλιών, αποτελεί πρωτοβουλία του Κύπριου προέδρου.

Νωρίτερα, ο κ. Άϊντε, που είχε γύρο συνομιλιών με τους κ.κ. Αναστασιάδη και Ακιντζί, δήλωσε ότι η κατάσταση περιπλέχθηκε μετά τον Μον Πελεράν, αφού δεν υπήρξε η πρόοδος που αναμενόταν. Τόνισε, ωστόσο, ότι αποτελεί επιθυμία των ηγετών των δύο κοινοτήτων να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Την Παρασκευή ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, ενώ την Δευτέρα θα μεταβεί στην Άγκυρα, όπου θα έχει διαβουλεύσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…