Δειλός, μοιραίος κι άβουλος

Κάθε ώρα -ούτε καν κάθε μέρα- ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βαλθεί να επιβεβαιώνει αδιαλείπτως τον φιλόσοφο Emile M. Cioran όταν έλεγε: “Να μην έχεις καταφέρει ποτέ σου τίποτα και να πεθαίνεις από υπερκόπωση!”

mitsotakis maximou

Ωστόσο πρέπει να ομολογήσουμε με θλίψη -αλλά και με ταυτόχρονη κατάθεση της εκπλήξεως και του θαυμασμού μας- ότι ο άνθρωπος αυτός κατάφερε (φυσικά με την πανάκριβη «χορηγία» ενός πανίσχυρου μιντιακού συστήματος) κάτι μοναδικό: Για μεγάλο χρονικό διάστημα -μέχρι πολύ πρόσφατα- είχε κατασκευάσει την εικόνα ενός μοναδικά λαμπερού και λαοπρόβλητου ηγέτη και ενός θαυματοποιού της πολιτικής. Ένας πολιτικός θείο δώρο για τον τόπο του αλλά και ένα ζηλευτό παγκόσμιο παράδειγμα το οποίο μιμούνταν παγκόσμιοι ηγέτες κραταιών χωρών, στους οποίους οι προκάτοχοι του απλώς γυάλιζαν τα παπούτσια.

Ακριβώς όπως συνέβη με τον Ντόριαν στο μυθιστόρημα του Όσκαρ Ουάιλντ «Το Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ», μόνο που εκεί ο Ντόριαν εκφράζει την επιθυμία να πουλήσει την ψυχή του με αντάλλαγμα το πορτραίτο να γεράσει αντί εκείνου, ενώ στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο ίδιος πούλησε την ψυχή του, την παράταξη του και όσους τον εμπιστεύτηκαν για να παραμείνει αγέραστο το πορτραίτο που του φιλοτέχνησαν.

Όμως οι υψηλές θερμοκρασίες ξεθωριάζουν τα χρώματα, παραμορφώνουν τις τέλειες αναλογίες στο σχήμα του προσώπου, αποκαθιστούν την αποκρουστική αλήθεια και αποκαλύπτουν την τρομακτική και αδυσώπητη πραγματικότητα. Πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαντάζει και επιβεβαιώνει καθημερινά αυτό που αληθινά είναι. Ένας δειλός, μοιραίος και άβουλος πρωθυπουργός, αντάμα με άλλους δειλούς, μοιραίους και άβουλους ανθρωπάκους -που ο ίδιος διάλεξε- συγκροτώντας το «επιτελικό (του) κράτος».

Το «επιτελικό κράτος» της αμετροέπειας, της φανφάρας, της παρλάτας και του κομπασμού: “Η Ελλάδα ηγείται της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης, ηγείται των επενδύσεων, ηγείται ακόμα και στις μεταφορές”. Το «επιτελικό κράτος» της εκτροπής, της αισχροκέρδειας, της διαφθοράς και της φιέστας: “Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί αύριο 1/3/2023 (την επομένη το πρωί της σιδηροδρομικής τραγωδίας) στο Κέντρο τηλεδιοίκησης – σηματοδότησης σιδηροδρομικού δικτύου βορείου Ελλάδος”.

Ένα «επιτελικό κράτος» που τα ταρατατζούμ δεν του επέτρεπαν να ακούει την «Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Σιδηροδρομικών -ΔΕΣΚ Σ», η οποία σε ανακοίνωση της στις 24/1/2023 ύψωσε φωνή αγωνίας: “Πραγματικά αναρωτιέται κανείς τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, η κυβέρνηση, η εργοδοσία. Πρέπει πρώτα να θρηνήσουμε νεκρούς και μετά να παρθούν μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής; Πόσο κοστολογείται για τους παραπάνω η ανθρώπινη ζωή;”

Ένα «επιτελικό κράτος» που με τα ταρατατζούμ απέκρυψε εγκληματικά ότι στις 15 Φεβρουαρίου 2023 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο επειδή δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις -που υπέχει δυνάμει της οδηγίας- για τη δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου. Ο δειλός, μοιραίος κι άβουλος πρωθυπουργός που ενώ -σε τηλεοπτική του δήλωση- ομολόγησε ότι “δεκάδες συμπολίτες μας, οι πιο πολλοί νέα παιδιά,
έχασαν εκεί τη ζωή τους, σε ένα φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα χωρίς προηγούμενο στην πατρίδα μας” δεν τόλμησε να ψελλίσει μια συγγνώμη.

Ο δειλός, μοιραίος κι άβουλος πρωθυπουργός έδειξε ικανοποιημένος αφού “ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναλαμβάνοντας την αντικειμενική πολιτική ευθύνη, υπέβαλε αμέσως την παραίτηση του”. Ο δειλός, μοιραίος κι άβουλος πρωθυπουργός, για άλλη μια φορά, κρύφτηκε πίσω από έναν υπάλληλο, “το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος”. Είμαστε πολύ απασχολημένοι με το σφουγγάρισμα, και δεν βρίσκουμε χρόνο να κλείσουμε τη βρύση”.

Ανώνυμος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…