ΔΕΗ: Πληρώνουμε με εκατομμύρια ευρώ τα golden boys του Χατζηδάκη

Νέοι διορισμοί γενικών διευθυντών

5078479

Σε πάνω από 6 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι συνολικές αμοιβές των διευθυντών και γενικών διευθυντών της ΔΕΗ, μαζί με τις αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Την ίδια ώρα που η ΔΕΗ αυξάνει τους γενικούς διευθυντές του ομίλου, ενώ συνολικά διευθυντές και γενικοί διευθυντές ανέρχονται σε πάνω από 70. Και όλα αυτά ενώ η ελληνική οικονομία βιώνει ήδη και ετοιμάζεται να βιώσει ακόμα μεγαλύτερη ύφεση λόγω και της πανδημίας του covid – 19.

5f084be8825e6338d255d723
5f084be8825e632f89657112

Ειδικότερα, οι γενικοί διευθυντές της ΔΕΗ ανέρχονται πλέον σε 11, ενώ πάνω από 60 είναι οι διευθυντές της επιχείρησης. Πρόκειται για πραγματικά ένα ιδιαίτερα υψηλό αριθμό στελεχών με αμοιβές οι οποίες είναι ιδιαίτερα γαλαντόμες για τα δεδομένα της εποχής. Ειδικότερα σύμφωνα με όσα είχε αποφασίσει το ΔΣ της ΔΕΗ στη συνεδρίαση της 23ης Δεκεμβρίου 2019 οι αποδοχές σε ετήσια βάση των γενικών διευθυντών της ΔΕΗ ανέρχονται σε 100.000 ευρώ μεικτά, ενώ αυτές των διευθυντών σε 70.000 ευρώ μεικτά. Επίσης δικαιούνται και εταιρικό αυτοκίνητο το οποίο καλύπτει η ΔΕΗ. 

5f084c27825e632f89657113
 

Στο ίδιο έγγραφο γινόταν επίσης λόγος και για μπόνους που θα μπορούσε να δοθεί στα στελέχη αυτά το οποίο μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 50% των τακτικών αποδοχών. Δηλαδή στους γενικούς διευθυντές το μπόνους μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 50.000 ευρώ ενώ για τους διευθυντές, στο 30% των τακτικών αποδοχών τους, δηλαδή επιπλέον αμοιβή 21.000 ευρώ το ανώτερο στον καθένα. Με λίγα λόγια το ετήσιο κόστος των διευθυντών και γενικών διευθυντών ανέρχεται σε περίπου 4,2 εκατ. ευρώ μόνο από τις μισθοδοσίες τους, ενώ σε περίπτωση που δοθούν μπόνους τότε το κόστος των αμοιβών τους εκτοξεύεται σε περίπου 6 εκατ. ευρώ (550.000 ευρώ τα μπόνους των γενικών διευθυντών και 1,260 εκατ. ευρώ τα μπόνους των διευθυντών).

Οι golden αμοιβές του ΔΣ

Στις αμοιβές θα πρέπει να προστεθούν και οι αμοιβές του Διοικητικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο το οποίο είχε δημοσιοποιήσει το documentonews.gr το οποίο αποτελούσε την εισήγηση του ΔΣ προς τους μετόχους η οποία έγινε αποδεκτή, οι αποδοχές για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γ. Στάσση θα ανέρχονται σε 200.000 ευρώ, ενώ για τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους σε 120.000 ευρώ ετησίως.

Στο έγγραφο αναφέρεται ακόμη πρόσθετη αμοιβή ύψους 400 ευρώ ανά συνεδρίαση επιτροπής του ΔΣ, με «το ανώτατο όριο των αμοιβών αυτών να ανέρχεται για τον πρόεδρο και ανά μέλος της επιτροπής στο μεικτό ποσό των 23.000 ευρώ ετησίως».

Πρόκειται για αμοιβές οι οποίες ανέρχονται στα ίδια επίπεδα με αυτές του 2009. Πριν δηλαδή την χρεοκοπία της χώρας και την φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Χαρακτηριστική είναι η διαφορά των αμοιβών που έλαβε η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΗ σε σχέση με την τωρινή. Ειδικότερα το 2017, όπως προκύπτει από την ετήσια οικονομική έκθεση, οι αμοιβές των μελών του ΔΣ ανήλθαν σε 218.000 ευρώ και το 2018 σε 198.000 ευρώ.

Αδαμίδης: Πληθωρισμός διευθυντών στον Όμιλο ΔΕΗ!!!

Την αύξηση των θέσεων γενικών διευθυντών και διευθυντών στη ΔΕΗ στηλίτευσε με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης. Σε αυτή ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για «διοικητική Βαβέλ» και «πληθώρα διευθυντών στον όμιλο ΔΕΗ» που στόχο έχουν την τακτοποίηση της κομματικής επετηρίδας.

Πηγή: documentonews.gr

Η ΕΡΤ έπαυσε τον δημοσιογράφο που εμπλέκεται σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

ερτ

Η ΕΡΤ έπαυσε τον δημοσιογράφο που εμπλέκεται σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

H επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή δημοσιογράφο της.

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του

Ektakti Epikairotita 0 1

Δημοσιογράφος της ΕΡΤ συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του

Η γυναίκα, επίσης δημοσιογράφος, φέρει σοβαρά τραύματα και καταθέτει στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στην…

Πολ Πογκμπά: «Τελείωσα, είμαι νεκρός χωρίς το ποδόσφαιρο» – Συγκλονίζει μετά τον 4ετή αποκλεισμό

pogba juventus

Πολ Πογκμπά: «Τελείωσα, είμαι νεκρός χωρίς το ποδόσφαιρο» – Συγκλονίζει μετά τον 4ετή αποκλεισμό

Ο Πογκμπά έσπασε τη σιωπή του και η ιστοσελίδα «Guardian Nigeria» δημοσιεύει ορισμένα αποσπάσματα συνέντευξης…