Δεύτερη καταγγελία για τον παρουσιαστή του BBC

Νεαρό άτομο ισχυρίζεται ότι δέχτηκε υβριστικά και απειλητικά μηνύματα

AP21225473810985

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο με πρωταγωνιστή παρουσιαστή του BBC, ο οποίος ζητούσε πορνογραφικές εικόνες από έφηβο.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το 17χρονο άτομο, το οποίο φέρεται να χρημάτιζε ο παρουσιαστής για να του στέλνει φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου, υπάρχει και δεύτερη καταγγελία για απειλητικά και εκβιαστικά μηνύματα. Ένα δεύτερο πρόσωπο, περίπου 20 χρονών, κατήγγειλε ότι γνώρισε τον ίδιο παρουσιαστή μέσω εφαρμογής για ραντεβού και δέχτηκε πιέσεις να συναντηθούν. Όταν το νεαρό πρόσωπο απείλησε να αποκαλύψει την ταυτότητα του παρουσιαστή, ισχυρίζεται ότι έγινε αποδέκτης απειλητικών μηνυμάτων.

Το BBC News επικοινώνησε απευθείας με τον παρουσιαστή και μέσω του δικηγόρου του, αλλά δεν έχει λάβει καμία απάντηση για τους τελευταίους ισχυρισμούς.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο γενικός διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι είπε ότι ο παρουσιαστής δεν είχε μιλήσει μέχρι την περασμένη Πέμπτη – επτά εβδομάδες μετά την πρώτη καταγγελία που έγινε στην εταιρεία.

Το BBC έχει τώρα σταματήσει τη δική του έρευνα για το τι συνέβη, ενώ η αστυνομία εξετάζει το θέμα.

Τα συγκεκριμένα περιστατικά έχουν λάβει μεγάλη πολιτική διάσταση, καθώς για την υπόθεση ερωτήθηκε και ο Ρίσι Σούνακ με το που έφτασε στο Βίλνιους στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ωστόσο, αρνήθηκε ότι γνωρίζει το όνομα του παρουσιαστή, ο οποίος είναι σε διαθεσιμότητα.

«Προφανώς, πρόκειται για πολύ σοβαρές και ανησυχητικές κατηγορίες και γι’ αυτό είμαι ευχαριστημένος που ο υπουργός Πολιτισμού μίλησε με το γενικό διευθυντή του BBC μέσα στο Σαββατοκύριακο και είμαι βέβαιος ότι το BBC ερευνά σε βάθος με ταχύτητα την υπόθεση» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.