Newsroom

Newsroom

Δε μαζεύεται η γκάφα του ΚΙΝΑΛ – Αγωνιώδεις προσπάθειες να ξεπλύνει… το κόκκινο

Από το κόκκινο της ανατροπής στο γκρίζο της ορθότητας, τρία tweets δρόμος

EESaysrWkAAKwts 1

Σε «αυτοπυροβολισμό» εξελίχθηκε η προσπάθεια του ΚΙΝΑΛ να επιτεθεί από τα… αριστερά στη ΝΔ για τις αλλαγές στα εργασιακά που πρόκειται να έρθουν με το νέο νομοσχέδιο.

Η (αντι)επικοινωνιακή ομάδα του κόμματος θεώρησε καλή ιδέα να χρησιμοποιήσει μια κατακόκκινη, σοβιετικής αισθητικής αφίσα, με μια υψωμένη γροθιά πάνω από ένα εργοστάσιο για να εκφράσει την αντίθεση του κόμματος στις αντεργατικές μεταρρυθμίσεις.
«Η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντι μέσα και έξω από τη Βουλή», αναφέρει απειλητικά η αφίσα.

Τουλάχιστον απειλητική προσπαθεί να είναι, ωστόσο φαίνεται πως το ΚΙΝΑΛ δεν έπεισε κανέναν για τη διάθεσή του να αντιταχθεί «μέσα και έξω από τη Βουλή» μάλιστα.

Έτσι, η αφίσα που (αν δεν περιείχε και τη γροθιά της ΠΑΣΠ) κάλλιστα θα μπορούσε να προπαγανδίζει το επερχόμενο φεστιβάλ της ΚΝΕ, διαγράφηκε από όλους τους λογαριασμούς του κόμματος.

Για να είμαστε ακριβείς, δε διαγράφηκε απλώς. Αντικαταστάθηκε. Από μια άλλη αφίσα, με το ίδιο σύνθημα, αλλά πολύ πιο ταιριαστή στο… εκσυγχρονιστικό πνεύμα του ΚΙΝΑΛ.

Μια πράσινη (καταπράσινη όμως) αφίσα, όπου το εργοστάσιο και η γροθιά είχαν αντικατασταθεί από τα πραγματικά βαριά όπλα: Ένα πόντιουμ και ένα μικρόφωνο. Γιατί έτσι καταρρέουν οι αντεργατικές μεταρρυθμίσεις: με πράσινα πόντιουμ.

Φυσικά οι αντιδράσεις δεν έγιναν ηπιότερες. Μόνο λίγο πιο ειρωνικές. Γι’ αυτό ίσως πλέον στη σελίδα του ΚΙΝΑΛ στο twitter δεν υπάρχει ούτε η πράσινη πανδαισία που είδαμε παραπάνω, παρά μόνο ένα πόντιουμ σε γκρίζο φόντο χωρίς… ανατρεπτικά συνθήματα, αλλά μόνο με το εξής γραπτό σχόλιο: 

«Απάντηση στις επιθέσεις της ΝΔ
Η άγρια επίθεση από τα παπαγαλάκια του Μαξίμου κατά του Κινήματος Αλλαγής, ένα πράγμα αποκαλύπτει.
Τον πανικό τους γιατί αποκαλύψαμε την αντεργατική πολιτική τους.ην αποδόμηση των συλλογικών συμβάσεων και την αφαίρεση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που προωθούν με τις διατάξεις του δήθεν αναπτυξιακού νομοσχεδίου τους.
Και το επαναλαμβάνουμε, θα μας βρουν απέναντι μέσα και έξω από την Βουλή».

Πάντως η πορεία της αφίσας δε θα μπορούσε να αποτυπώνει καλύτερα την ιστορία του ίδιου του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα του ΚΙΝΑΛ. Από τα ριζοσπαστικά συνθήματα και τις διαδηλώσεις, στον… πράσινο υπουργικό «εκσυγχρονισμό» και από εκεί στο «μαύρο» των μνημονίων. Υπό αυτή την έννοια, ίσως να ήταν και πετυχημένη η επιλογή λοιπόν…

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…