Δε μας αξίζει αυτός ο πρωθυπουργός

O Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπέρασε τα όρια πατώντας πάνω σε ιερά κόκαλα

5790463

Πολλά μπορεί να του προσάψει κανείς. Να διαφωνήσει με την πολιτική του, να καταγγείλει τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησής του, να θυμώσει γιατί δεν μπορεί να τα φέρει βόλτα με την ακρίβεια, με την αισχροκέρδεια των χορηγών του, να οργιστεί με τον αντιδημοκρατικό του κατήφορο. Όμως ξεπέρασε τα όρια πατώντας πάνω σε ιερά κόκαλα. Στα κόκαλα του πατέρα μου και εκατοντάδων χιλιάδων πατεράδων που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα μέσα από τις τάξεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ…

Δε μας αξίζει αυτός ο πρωθυπουργός που μίλησε για διχασμό αναφερόμενος στον ύμνο του ΕΑΜ: “… αν θέλετε να πείσετε ότι δεν επενδύετε συνειδητά στους διχασμούς του παρελθόντος, διαλέξτε τουλάχιστον, κ. Τσίπρα, άλλη μουσική εισαγωγή στις ομιλίες σας από τον ύμνο του ΕΑΜ”.

Δε μας αξίζει αυτός ο πρωθυπουργός που θεωρεί ότι ο ύμνος του ΕΑΜ είναι επένδυση στο διχασμό. Δεν ανέχομαι να υβρίζεται ο πατέρας μου, ο κάθε πατέρας, η κάθε μάνα που σήκωσε το όπλο για να διώξει τον ξένο κατακτητή. Τον ΕΑΜίτη πατέρα και την ΕΛΑΣίτησα μάνα αυτού του τόπου που άφησαν τα κόκαλά τους στα βουνά της πατρίδας, στα γερμανικά κάτεργα, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα εκτελεστικά αποσπάσματα φωνάζοντας “Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω το ΕΑΜ”.

Δε μας αξίζει αυτός ο πρωθυπουργός όχι γιατί είναι μειωμένης αντίληψης, ούτε γιατί δεν ξέρει Ιστορία. Δε μας αξίζει γιατί τάσσεται αντικειμενικά υπέρ των διχαστικών διλημμάτων εκείνων που έλειψαν από την Εθνική Αντίσταση, εκείνων που επάνδρωσαν το μεταπολεμικό κράτος με δοσίλογους και συνεργάτες των Γερμανών, που καλλιέργησαν το μετεμφυλιακό μίσος, που έστειλαν στα κάτεργα, στις φυλακές και στα ξερονήσια χιλιάδες αγωνιστές εκείνης της περιόδου.

Δε μας αξίζει αυτός ο Πρωθυπουργός γιατί δεν μπορεί να καταλάβει ότι λόγος που με κάνει περήφανο είναι το γεγονός ότι δικός μου πατέρας έδωσε τον όρκο του αγωνιστή του ΕΛΑΣ:

«Ορκίζομαι στον Ελληνικό Λαό και τη συνείδησή μου, ότι θ’ αγωνισθώ έως την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για την πλήρη απελευθέρωση της Ελλάδας από τον ξενικό ζυγό.

»Ότι θ’ αγωνισθώ για την περιφρούρηση των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού και την αποκατάσταση και κατοχύρωση των ελευθεριών και όλων των κυριαρχικών δικαιωμάτων του… και θ’ αποφεύγω κάθε πράξη που θα με ατιμάζει σαν άτομο και σαν αγωνιστή του Εργαζόμενου Ελληνικού Λαού».

Δε μας αξίζει αυτός ο πρωθυπουργός γιατί κλείνει το μάτι στους απογόνους των ταγματασφαλιτών. Εκείνων που έδιναν όρκο πίστης στους κατακτητές: “ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ εις τον Θεόν τον Άγιον τούτον όρκον ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανώτατου αρχηγού του Γερμανικού Στρατού Αδόλφου Χίτλερ”.

Δε μας αξίζει αυτός ο πρωθυπουργός που ψαρεύει ψήφους στα θολά ακροδεξιά νερά και συναγελάζεται με το τέρας. Που έδωσε κυβερνητικά πόστα σε υμνητές της φασιστικής χούντας, που παίρνει διαζύγιο από την ομαλότητα και τη Δημοκρατία.

Δε μας αξίζει αυτός ο πρωθυπουργός γιατί «Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει”, όπως έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…