Newsroom

Newsroom

Δάσος Μοσχοποδίου: Τον Ιούνιο έγιναν καθαρισμοί, υποστηρίζει η αντιπεριφερειάρχης

Τι απαντά σε δημοσίευμα του Documento

visitthiva 01 06 01 slider2

Από τον Ιούνιο είχαν γίνει οι απαιτούμενοι καθαρισμοί στο δάσος Μοσχοποδίου, υποστηρίζει σε επιστολή της προς το Documento η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, με αφορμή το δημοσίευμα ότι ο καθαρισμός του δάσους αποφασίστηκε μετά τις πυρκαγιές σε Εύβοια και Αττική.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «η απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Βοιωτίας αναφέρεται, προφανώς, σε πρόσθετες εργασίες καθαρισμού των δασικών δρόμων του δάσους του Μοσχοποδίου καθώς από την κατάθεση του σχετικού εγγράφου που επισυνάπτεται, προκύπτει ότι το προληπτικό έργο του καθαρισμού στο περιαστικό δάσος της Θήβας, ολοκληρώθηκε στον ενδεδειγμένο χρόνο, από το Δήμο Θηβαίων».

Σύμφωνα με όσα επισημαίνονται «η αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού παρεμβαίνει στο έργο καθαρισμού αγροτικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών σε δασικές εκτάσεις, λόγω έλλειψης πόρων και εργατικού δυναμικού που διαπιστώνεται στα κατά τόπους δασαρχεία τα οποία έχουν και την αποκλειστική ευθύνη των συγκεκριμένων εργασιών,(επισυνάπτονται έγγραφα των  δασαρχείων) 

Η διάθεση Μέσων και Πόρων για το έργο καθαρισμού του δάσους του Μοσχοποδίου δεν έχει εγκριθεί από την αρμόδια οικονομική επιτροπή όπου και απαιτείται για την διεξαγωγή του έργου καθώς η συνεδρίασή της αναβλήθηκε λόγω της έναρξης της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Εύβοια.

Ένας επιπλέον λόγος που επιβάλλει το ενισχυτικό έργο καθαρισμού στο περιαστικό δάσος του Μοσχοποδίου, αποτελεί και η διεξαγωγή του ράλι Ακρόπολις στις 9 Σεπτεμβρίου.

Άρα, ούτε πανικός, ούτε αδιαφορία, ούτε έλλειψη σχεδιασμού, ούτε καθυστέρηση στην υλοποίησή του αλλά συνεχής μέριμνα και παρέμβαση για την ασφάλεια όλων».

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα του documentonews.gr περιείχε απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίαςμε ημερομηνία 10 Αυγούστου, με την οποία εγκρίθηκε το καθαριστούν οι αντιπυρικές ζώνες στο περιαστικό δάσος του Μοσχοποδίου στη Θήβα. Κατά την Περιφέρεια επρόκειτο για συμπληρωματικές εργασίες. Εδώ βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε πως καλό είναι όλες οι εργασίες καθαρισμού στα δάση ακόμη και οι πρόσθετες καλό είναι να γίνονται όχι μέσα στον Αύγουστο αλλά νωρίτερα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για εκδήλωση και μετάδοση πυρκαγιάς.

 

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…