Δαπάνες για το «μπάζωμα» των Τεμπών: Ο Αγοραστός διόρθωσε ανάρτηση εγγράφων που… «βρωμούσαν» AI

Προηγήθηκε δημοσίευμα του Documentonews.

5987813
Κάθε φαντασία και όριο ξεπερνά πλέον η απέλπιδα προσπάθεια του Κώστα Αγοραστού να αποδείξει ότι δε στήθηκε «φαγοπότι» επί ημερών του στην περιφέρεια Θεσσαλίας για το μπάζωμα της αλήθειας στο οικόπεδο του ΟΣΕ στο Κουλούρι, με φόντο το αδιανόητο έγκλημα στα Τέμπη. Μετά την εξόφθαλμη διαπίστωση του DocumentoNews ότι τα έγγραφα που ανάρτησε στο Facebook μυρίζουν ΑΙ της κακιάς ώρας, ο ίδιος αποφάσισε να… διορθώσει το «λάθος» του αθόρυβα.

Διαγραφή των εγγράφων

Πώς επέλεξε ο Κώστας Αγοραστός να αποκαταστήσει την «αλήθεια»; Με τη διαγραφή των φερόμενων ως εντολών πληρωμής για το μπάζωμα και την αντικατάστασή τους από νέα έγγραφα! Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας μάλλον αγνοεί ότι η επεξεργασία των αναρτήσεων μπορεί να διαπιστωθεί πολύ εύκολα στο Facebook. Θα πρέπει, επίσης, οι στενοί του συνεργάτες να του… μιλήσουν για τα screenshots (στιγμιότυπα οθόνης).

Αδιανόητες ενέργειες

Τι προκύπτει για τη διαδικτυακή δράση του Κώστα Αγοραστού; Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 στις 7:53 μ.μ. ο πρώην περιφερειάρχης ανάρτησε τα… ντοκουμέντα του για το μπάζωμα στο Κουλούρι. Ο ίδιος έκανε λόγο για «παραπλανητική Έκθεση που αγνοεί στοιχεία και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα». Την ίδια μέρα η εφημερίδα Documento έγραφε για το πόρισμα της Δημοσιονομικής Υπηρεσίας Εποπτείας και Ελέγχου, που τον «καίει», καθώς προκύπτει ζημία άνω των 110.00 ευρώ για το Δημόσιο.
foto 1
Ωστόσο, τα δύο έγγραφα που ανάρτησε θυμίζουν ΑΙ εξαιρετικά κακής ποιότητας και κατά το κοινώς λεγόμενο προχειροδουλειά, με μπερδεμένες υπογραφές, ακαταλαβίστικα, σβησμένες στήλες με ποσά και σοβαρές ανακρίβειες. Η γκάφα του Αγοραστού έγινε viral σήμερα το πρωί στα social media και αντί για εξηγήσεις, ο ίδιος αποφάσισε να αποσύρει αθόρυβα τα «ντοκουμέντα» του. Έτσι λοιπόν, στις 10:37 π.μ. διέγραψε τα παλιά και τα αντικατέστησε με νέα… έγγραφα.

Προσβολή των νεκρών

Πρόκειται αναμφίβολα για μια εξοργιστική και ιδιαίτερα θολή ενέργεια, αφού εκτός από το πλήθος ερωτημάτων για τη διαχείριση των οικονομικών, θα πρέπει να θυμάται ότι η υπόθεση σχετίζεται με το έγκλημα στα Τέμπη. Οι συγγενείς των 57 νεκρών, οι εκατοντάδες τραυματίες και η ελληνική κοινωνία ζητούν να μάθουν την αλήθεια εδώ και 3,5 χρόνια. Ως εκ τούτου, τα αδιανόητα «μαγειρέματα» στα social media, με «έγγραφα» της πλάκας, μόνο ως ύβρις μπορούν να χαρακτηριστούν.

Τι συνέβη στο Κουλούρι

Για κάποια πρόσωπα το Κουλούρι φαίνεται ότι αποτέλεσε πεδίο πλουτισμού και απόκρυψης της αλήθειας, όμως για πολλές οικογένειες είναι ένα «αγκάθι», μια πληγή που δεν θα κλείσει ποτέ.
Πρόκειται για το οικόπεδο όπου πετάχτηκαν τα συντρίμμια της μοιραίας σύγκρουσης και αρκετούς μήνες αργότερα, στα τέλη του 2023, τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της ομάδας Anubis εντόπισαν, μέσα σε λάσπες και ατάκτως ερριμμένα, σίδερα, οστά των θυμάτων και πάσης φύσεως ανθρώπινα βιολογικά υπολείμματα…

Η αποκάλυψη για τα περίεργα έγγραφα

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης (16/9) το DocumentoNews ανέδειξε τις μπερδεμένες υπογραφές, τα ακαταλαβίστικα, τις σβησμένες στήλες με ποσά και τις σοβαρές ανακρίβειες. Αν δεν επρόκειτο για το αδιανόητο έγκλημα των Τεμπών, η ανάρτηση του Κώστα Αγοραστού στο Facebook για το σκάνδαλο του μπαζώματος θα αποτελούσε «το ανέκδοτο της δεκαετίας». Παράλληλα, φαίνεται ότι προκύπτουν πολύ σοβαρά ερωτήματα για τις προθέσεις του, αν και εφόσον δεν είναι γνήσια τα φερόμενα ως ντοκουμέντα που παρουσίασε ο ίδιος στα social media.

Τι έκανε ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας μετά τη δημοσίευση του πορίσματος που έδειξε ζημία άνω των 110.00 ευρώ για το Δημόσιο σχετικά με το υπερκοστολογημένο μπάζωμα στο Κουλούρι; Πώς απάντησε στις σχετικές αποκαλύψεις του Documento; Ανάρτησε δύο έγγραφα που κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι μοιάζουν με κακοφτιαγμένα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης. Είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρώτες εντολές πληρωμής στις εταιρείες Bintas και Τσαπατόρης.

Οφθαλμοφανή λάθη

Εκτός από στήλες με οικονομικά στοιχεία που λείπουν, στα εν λόγω «ντοκουμέντα» υπάρχουν οφθαλμοφανή λάθη, όπως αναφορές σε άλλα έργα και μπερδεμένες υπογραφές! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Το Documento έχει αποκαλύψει εδώ και αρκετές εβδομάδες το «φαγοπότι» που στήθηκε στο Κουλούρι, τις πρώτες ώρες της αδιανόητης τραγωδίας. Μάλιστα, τα ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκαν μέχρι κεραίας από το πρόσφατο πόρισμα της Δημοσιονομικής Υπηρεσίας Εποπτείας και Ελέγχου (ΔΥΕΕ).

Ο Αγοραστός, ωστόσο, έχει αντίθετη γνώμη και κάνει λόγο για «παραπλανητική Έκθεση που αγνοεί στοιχεία και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα». Πώς τεκμηριώνει τη θέση του; Με δύο έγγραφα, που… μπάζουν από παντού.

agorastos 1 1024x516 1

Οι… δικούλες

Σε πρώτη ανάγνωση, προκαλεί τεράστια εντύπωση η περιγραφή του ποσού των 278.538 ευρώ ως –επί λέξει- «δικούλες εξεδομήντα οκτώ χιλιάδες εννιακόσια τριάντα οκτώ». Φυσικά, αυτό μπορεί να οφείλεται σε κάποιο λάθος.

agorastos 2 768x512 1

Λάθος υπογραφή

Ακόμα ένα… σατανικό λάθος διαπιστώνεται στην εντολή πληρωμής της Bintas: Κάτω από την υπογραφή και τη σφραγίδα της εταιρείας, εμφανίζεται το όνομα «Απόστολος Τσαπατόρης», ακριβώς όπως και στο έγγραφο για το μπάζωμα στο Κουλούρι!

Το υποέργο

Τα λάθη, ωστόσο δεν σταματούν στα παραπάνω: Στην πρώτη εντολή πληρωμής της «Τσαπατόρης» γίνεται λόγος για «υποέργο 4». Πού είναι η γκάφα; Το περιβόητο μπάζωμα στο Κουλούρι ήταν το «υποέργο 5»…

Οι πινακίδες

«Λάθος» έγινε και με πινακίδες οχημάτων της «Τσαπατόρης». Για παράδειγμα, μία, αντί για ΜΕ62797, στα έγγραφα Αγοραστού είναι ΜΕ82797! Η άλλη, εμφανίζεται με δύο εκδοχές: ΜΕ 7600 και ΜΕ75600!

Ο πολλαπλασιασμός

Ακόμα ένα λάθος έγινε στην πληρωμή της «Τσαπατόρης», στον υπολογισμό του ποσού για το «εξειδικευμένο προσωπικό». Οι 100 ώρες εργασίας πολλαπλασιάστηκαν με 190 ευρώ (τιμή μονάδας) και αντί για 19.000 ευρώ, το αποτέλεσμα ήταν 9.000 ευρώ…

Το πόρισμα

Το Documento News αναζήτησε τα έγγραφα και διαπίστωσε ότι κάτι δεν πήγε καλά με την ανάρτηση του Κώστα Αγοραστού. Πριν, όμως, παρουσιάσουμε τα πραγματικά στοιχεία, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πόρισμα των ελεγκτών αναφέρεται ότι «δυνάμει της από 18.05.2023 άκυρης γραπτής σύμβασης, το συμφωνηθέν αντίτιμο ορίστηκε στο ποσό των 144.000,00 € (πλέον ΦΠΑ 24% ύψους 34.560,00 €), ήτοι συνολικά 178.560,00 €, υπολογιζόμενο επί τη βάσει ενιαίας ωριαίας τιμής 400,00 €/ώρα για 360 ώρες απασχόλησης τριών βαρέων γερανοφόρων οχημάτων (120 ώρες έκαστο)».

Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας προχώρησε στην απίστευτη ανάρτησή του για να αποδομήσει τα στοιχεία του πορίσματος, που αποκάλυψε το Documento.

bintas 768x1366 1

Τα… κανονικά έγγραφα

Τι διαπιστώσαμε όταν έφτασαν στα χέρια μας τα κανονικά έγγραφα με τις πρώτες εντολές πληρωμής; Τα ευρήματα σοκάρουν:

-Δεν υπάρχει το λάθος με τις «δικούλες».
-Οι υπογραφές είναι σωστές.
-Το μπάζωμα στο Κουλούρι περιγράφεται κανονικά ως υποέργο 5.
-Οι πινακίδες είναι διαφορετικές.
-Το «εξειδικευμένο προσωπικό» αναφέρεται ως «ειδικό» με 100 εργατοώρες και 90 ευρώ τιμή ανά μονάδα, δηλαδή συνολικά 9.000 ευρώ.

tsapatoris 768x1024 1

Το ακόμα πιο περίεργο είναι ότι έχει σβηστεί στήλη με πληρωμές στην εντολή για την «Τσαπατόρης». Πρόκειται για 16.800 ευρώ. Επίσης, όχημα που κόστισε 1.800+12.600 ευρώ, φαίνεται, στα έγγραφα του Αγοραστού, ότι κόστισε 1.800+1.800 ευρώ…

(Πηγή: documentonews.gr)

Διαβάστε επίσης: 

Ασλανίδης στη δίκη για τα Τέμπη: «Ο γιος μου κάηκε μαζί με άλλα 27 παιδιά» -Τη Δευτέρα η απόφαση για το κινητό του σταθμάρχη

Τέμπη: Στις 6 Νοεμβρίου ξεκινά από την αρχή η δίκη για τα «χαμένα» βίντεο

Τέμπη: Συγκλόνισαν Ασλανίδης – Ψαρόπουλος στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας μετά τις αποκαλύψεις για το μπάζωμα – Μέσω βιντεοκλήσης ο Αγοραστός

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Αλβανοί φοιτητές: «Δεν θα σταματήσουμε αν δεν παραιτηθεί ο Ράμα» – Κλωτσιά στον πισινό εισέπραξε κρυπτόμενος άνδρας των ΜΑΤ

Αλβανοί φοιτητές - ΜΑΤ

Αλβανοί φοιτητές: «Δεν θα σταματήσουμε αν δεν παραιτηθεί ο Ράμα» – Κλωτσιά στον πισινό εισέπραξε κρυπτόμενος άνδρας των ΜΑΤ

Μετά από μήνες κινητοποιήσεων της «Επανάστασης των Φλαμίνγκο», μέρος των κινητοποιούμενων φοιτητών δηλώνει πως δεν…

Μεγάλες «ποδοσφαιρικές» Πέμπτες: 11 συλλήψεις οπαδών της Μπόρατς στην Αθήνα – «Ντου» σε ξενοδοχεία από Μασσαλούς για να βρουν Ολυμπιακούς

Μεγάλες «ποδοσφαιρικές» Πέμπτες: 11 συλλήψεις οπαδών της Μπόρατς στην Αθήνα – «Ντου» σε ξενοδοχεία από Μασσαλούς για να βρουν Ολυμπιακούς

Συλλήψεις στην Αθήνα, καρτέρια στη Μασσαλία και το ποδόσφαιρο στην... άκρη.

Ζελένσκι κατά Τραμπ: «Αισθάνομαι προδομένος» – Ξεκινάνε ξανά τα ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικά διυλιστήρια

AP26266647921964

Ζελένσκι κατά Τραμπ: «Αισθάνομαι προδομένος» – Ξεκινάνε ξανά τα ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικά διυλιστήρια

Η Ουκρανία τερματίζει τη διήμερη παύση των επιθέσεων στις ρωσικές ενεργειακές υποδομές, καταγγέλλοντας εκβιασμό με…

Θέρμη Θεσσαλονίκης: 120 σκύλοι, 70 γάτες και 10 κατσίκες σε σπίτι – Η καταγγελία που έφερε τη σύλληψη 54χρονης

AP21149564376402

Θέρμη Θεσσαλονίκης: 120 σκύλοι, 70 γάτες και 10 κατσίκες σε σπίτι – Η καταγγελία που έφερε τη σύλληψη 54χρονης

Φραστικό επεισόδιο αποκάλυψε την παρουσία περισσότερων από 200 ζώων σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης

Οι Προτάσεις μας

Τουρκία: Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο – Οι άγνωστες συνήθειες των ναυτικών και οι ζωντανές κατσίκες

navagio

Τουρκία: Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο – Οι άγνωστες συνήθειες των ναυτικών και οι ζωντανές κατσίκες

Εντυπωσιακά ευρήματα στον βυθό της Μεσογείου αποκαλύπτουν στοιχεία για τη ζωή πριν από χιλιετίες

Τάρικ Άλι: Η ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ στη Μέκκα – Η συμμαχία Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας, Πακιστάν και η Υεμένη

AP26219629270776

Τάρικ Άλι: Η ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ στη Μέκκα – Η συμμαχία Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας, Πακιστάν και η Υεμένη

Εμπλεκόμενο στην Υεμένη, το Πακιστάν οδεύει προς έναν πόλεμο εναντίον εκείνων που αρνήθηκαν να μένουν…

Post-apocalyptic: Ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την πολιτική (video)

tsiotsopoulos1

Post-apocalyptic: Ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την πολιτική (video)

Το koutipandoras.gr συναντά τον Αντώνη Τσιοτσιόπουλο σε μια post-apocalyptic κουβέντα για την τέχνη του σήμερα,…

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

snapshot2

Το Κουτί της Πανδώρας του Κ. Βαξεβάνη επέστρεψε: Σκοτεινές επιχειρήσεις από βρετανικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

Εμπλέκονται κορυφαίοι πανεπιστημιακοί, σύμβουλοι πολιτικών και δημοσιογράφοι.

Σχετικά με ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες: «Πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στο θέμα του ενεργειακού κόστους» – «Στο μεταναστευτικό έγινε δεκτή η πρόταση της Ελλάδας»

mitsotakis

Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες: «Πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στο θέμα του ενεργειακού κόστους» – «Στο μεταναστευτικό έγινε δεκτή η πρόταση της Ελλάδας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε στην ανάγκη συνολικής ευρωπαϊκής απάντησης στο θέμα της ακρίβειας στην ενέργεια,…

Γκίλφοϊλ: Φέρεται να επιχείρησε να θάψει ρεπορτάζ – Η ταχύτητα της αποπομπής της σόκαρε τους ανταποκριτές του Λευκού Οίκου

Γκίλφοϊλ

Γκίλφοϊλ: Φέρεται να επιχείρησε να θάψει ρεπορτάζ – Η ταχύτητα της αποπομπής της σόκαρε τους ανταποκριτές του Λευκού Οίκου

«Έφταναν σε εμένα τόσες πληροφορίες από την Ελλάδα που δεν ήξερα τι να τις κάνω»,…

Μητσοτάκης από Λάρισα: «Έχουμε μία διεθνή κρίση που δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει, ο χειμώνας θα είναι δύσκολος»

5339966 1

Μητσοτάκης από Λάρισα: «Έχουμε μία διεθνή κρίση που δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει, ο χειμώνας θα είναι δύσκολος»

«Καμία χώρα δεν είναι ένα απομονωμένο γαλατικό χωριό προστατευμένο από αυτή την καταιγίδα» τόνισε ο…

Σε πεδίο βολής στην Κρήτη υποδέχθηκε ο Δένδιας τον Γερμανό υπουργό Άμυνας Πιστόριους

Νίκος Δένδιας και Μπόρις Πιστόριους στην Κρήτη

Σε πεδίο βολής στην Κρήτη υποδέχθηκε ο Δένδιας τον Γερμανό υπουργό Άμυνας Πιστόριους

Ο Νίκος Δένδιας προσκάλεσε τον Μπόρις Πιστόριους να επισκεφθεί «με την πρώτη ευκαιρία» και την…

Ξεκινούν ξανά οι εργασίες για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Το γαλλικό πλοίο που θα κάνει έρευνες και η NAVTEX

navtex

Ξεκινούν ξανά οι εργασίες για το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου – Το γαλλικό πλοίο που θα κάνει έρευνες και η NAVTEX

Tο εξειδικευμένο ερευνητικό πλοίο ABEILLE MARENGO αναμένεται να κάνει βυθομετρήσεις στην περιοχή για το καλώδιο…