ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και Μητσοτάκης απειλούν συντονισμένα την πορεία του Πολυτεχνείου

Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ δεν παραλείπει την κλασσική της «καραμέλα» της προώθησης της θεωρίας των δύο άκρων

Μετά τις απειλές κατά του ΚΚΕ και όσων άλλων επιχειρήσουν να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που εκστόμισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής σήμερα, σειρά πήρε και η φοιτητική παράταξη που στηρίζει η ΝΔ, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε σχεδόν ταυτόχρονα με την εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ τονίζει ότι «είναι αυτονόητο πως δε θα πρέπει να πραγματοποιηθεί καμία πορεία και καμία συγκέντρωση που μπορεί να αποτελέσει εστία εξάπλωσης της πανδημίας. Οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να δηλώσουμε απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τον σεβασμό μας στο νόμο και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζουν οι ειδικοί. Οτιδήποτε πέραν αυτού είναι καταδικαστέο και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».

Μάλιστα, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ δεν παραλείπει την κλασσική της «καραμέλα» της προώθησης της θεωρίας των δύο άκρων, αφού στην ανακοίνωση αναφέρει: «η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε μια κορυφαία πράξη υπεράσπισης της δημοκρατίας και της ελευθερίας από τους νέους και πάντα θα μας θυμίζει ότι ο φασισμός οποιουδήποτε χρώματος πρέπει να ηττάται. Ας παλέψουμε όλοι μαζί για να κερδίσουμε τη ζωή και την υγεία μας».

Η συντονισμένη επίθεση της ΔΑΠ και της ηγεσίας της ΝΔ στην πραγματοποίηση της πορείας του Πολυτεχνείου με τήρηση των υγειονομικών μέτρων, φαίνεται πως αποτελεί στρατηγική επιλογή, αφού το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνοδευμένη μάλιστα από απειλές προς το ΚΚΕ και προειδοποιήσεις ότι «η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την πραγματοποίηση της πορείας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΑΠ:

Κάλεσμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για μη πραγματοποίηση μαζικών εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου: Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων

Τη στιγμή που η χώρα πλήττεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του COVID-19 και η εκπαιδευτική διαδικασία με φυσική παρουσία στα Πανεπιστήμια τελεί σε αναστολή, καλούμε όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους της χώρας και όλες τις φοιτητικές παρατάξεις να τιμήσουμε τη φετινή ημέρα μνήμης του Πολυτεχνείου με διαφορετικό τρόπο. Η υγειονομική κατάσταση στη χώρα μας είναι κρίσιμη και τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της υγείας όλων μας υπαγορεύουν την αναστολή των μη απαραίτητων μετακινήσεων και την αποφυγή του συνωστισμού.

Φέτος, είναι αυτονόητο πως δε θα πρέπει να πραγματοποιηθεί καμία πορεία και καμία συγκέντρωση που μπορεί να αποτελέσει εστία εξάπλωσης της πανδημίας. Οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να δηλώσουμε απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τον σεβασμό μας στο νόμο και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ορίζουν οι ειδικοί. Οτιδήποτε πέραν αυτού είναι καταδικαστέο και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε μια κορυφαία πράξη υπεράσπισης της δημοκρατίας και της ελευθερίας από τους νέους και πάντα θα μας θυμίζει ότι ο φασισμός οποιουδήποτε χρώματος πρέπει να ηττάται. Ας παλέψουμε όλοι μαζί για να κερδίσουμε τη ζωή και την υγεία μας.

Ας δώσουμε φέτος την κοινή μάχη για το καλό όλων μας.

Έβρος: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Έβρος: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι πέντε αστυνομικοί για εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και τέσσερις αρχιφύλακες, που προέρχονται και εξελίχτηκαν από την Υπηρεσία Συνοριακής…

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του ΟΣΕ και την επιτροπή αξιολόγησης

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρόεδρο του ΟΣΕ και την επιτροπή αξιολόγησης

Ποινική δίωξη άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας στα στελέχη του ΟΣΕ για το…