Δάντης σε Μητσοτάκη για Εθνική Αντίσταση, Ζέρβα και Βελουχιώτη: Όλοι γνωρίζουμε σε ποιον ανήκει η Αντίσταση

«Η Ζυγαριά δε μπορεί να γύρει υπέρ των δωσίλογων. Ο Ζέρβας τιμήθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση με το αξίωμα του Υπουργού. Τον Βελουχιώτη τον τίμησε η ίδια η ιστορία Κυριάκο.»

NewsRoom 28/10/2020 | 16:37

Το δικό του μήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και την Εθνική Αντίσταση στέλνει ο Χρήστος Δάντης, μέσω των social media, απευθυνόμενος, μάλιστα, προσωπικά στον πρωθυπουργό.

Αφορμή, η προσπάθεια της κυβερνώσας παράταξης να ξαναγράψει την ιστορία, μέσω των δηλώσεων Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής ότι η Αριστερά πρέπει να σταματήσει να μονοπωλεί την Εθνική Αντίσταση γιατί έχει και η Δεξιά πάρει μέρος σε αυτή.

Ο γνωστός μουσικός, με ανάρτησή του στο Instagram, αναφέρεται στην καπηλεία της ελληνικής σημαίας από τους φασίστες, «μιας σημαίας που μας έκαναν να φοβόμαστε να υψώσουμε για πάνω από μια δεκαετία οι φασιστες, μη νομίσει κανεις ότι έχουμε ίδια πιστεύω με δαύτους» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ευθέως στον πρωθυπουργό και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Και ξέρεις Κυριακο... Επειδή αλλιώς μεγαλώσαμε εμείς κι αλλιώς εσυ,σίγουρα η Αντίσταση είχε και κάποιους ανένταχτους,κάποιους λιγους δεξιούς,αλλά είχε κυρίως αριστερούς. Γι αυτό άργησε ν’ αναγνωριστεί.»

Η ανάρτηση του Χρήστου Δάντη:

«Σήμερα η μέρα επιβάλει περισσότερο από ποτέ την ανάδειξη της σημαίας μας,μιας σημαίας που ανήκει σε όλους τους Έλληνες,αριστερούς κεντρώους, δεξιούς.

Μιας σημαίας που μας έκαναν να φοβόμαστε να υψώσουμε για πάνω από μια δεκαετία οι φασιστες, μη νομίσει κανεις ότι έχουμε ίδια «πιστεύω» με δαύτους.

Μιας σημαίας που συμβολίζει τη δημοκρατία,αυτό ακριβώς που ήθελαν να καταλύσουν.

Ζήτω η 28η Οκτώβρη.

Ζήτω η Ελληνική Αντίσταση.

Και ξέρεις Κυριακο...

Επειδή αλλιώς μεγαλώσαμε εμείς κι αλλιώς εσυ,σίγουρα η Αντίσταση είχε και κάποιους ανένταχτους,κάποιους λιγους δεξιούς,αλλά είχε κυρίως αριστερούς.

Γι αυτό άργησε ν’ αναγνωριστεί.

Η Ζυγαριά δε μπορεί να γύρει υπέρ των δωσίλογων.

Δυστυχώς, δε μπορούμε να βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι τον Ζερβα με τον Άρη.

Ο Ζέρβας τιμήθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση με το αξίωμα του Υπουργού.

Τον Βελουχιώτη τον τίμησε η ίδια η ιστορία Κυριάκο.

Όλοι γνωρίζουμε σε ποιον ανήκει η Αντίσταση.

Χρόνια Πολλά Ελλάδα

Χρήστος Δάντης

28/10/2020»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σήμερα η μέρα επιβάλει περισσότερο από ποτέ την ανάδειξη της σημαίας μας,μιας σημαίας που ανήκει σε όλους τους Έλληνες,αριστερούς κεντρώους,δεξιούς. Μιας σημαίας που μας έκαναν να φοβόμαστε να υψώσουμε για πάνω από μια δεκαετία οι φασιστες,μη νομίσει κανεις ότι έχουμε ίδια «πιστεύω» με δαύτους. Μιας σημαίας που συμβολίζει τη δημοκρατία,αυτό ακριβώς που ήθελαν να καταλύσουν. Ζήτω η 28η Οκτώβρη. Ζήτω η Ελληνική Αντίσταση. Και ξέρεις Κυριακο... Επειδή αλλιώς μεγαλώσαμε εμείς κι αλλιώς εσυ,σίγουρα η Αντίσταση είχε και κάποιους ανένταχτους,κάποιους λιγους δεξιούς,αλλά είχε κυρίως αριστερούς. Γι αυτό άργησε ν’ αναγνωριστεί. Η Ζυγαριά δε μπορεί να γύρει υπέρ των δοσίλογων. Δυστυχώς,δε μπορούμε να βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι τον Ζερβα με τον Άρη. Ο Ζέρβας τιμήθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση με το αξίωμα του Υπουργού. Τον Βελουχιώτη τον τίμησε η ίδια η ιστορία Κυριάκο. Όλοι γνωρίζουμε σε ποιον ανήκει η Αντίσταση. Χρόνια Πολλά Ελλάδα Χρήστος Δάντης 28/10/2020

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝐂𝐡𝐫𝐢𝐬𝐭𝐨𝐬 𝐃𝐚𝐧𝐭𝐢𝐬 (@christosdantis) στις