Newsroom

Newsroom

"Δανεικά Παπούτσια" στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Η Χριστίνα Μαξούρη δανείζεται, αφηγείται και ερμηνεύει a cappella παλιές και νέες μελωδίες, σε μια χειροποίητη και «κατ’οίκον» συναυλία, η…

matoula zamani 1

Η Χριστίνα Μαξούρη δανείζεται, αφηγείται και ερμηνεύει a cappella παλιές και νέες μελωδίες, σε μια χειροποίητη και «κατ’οίκον» συναυλία, η οποία αφήνει χώρο στα ενδεχόμενα λάθη και τα απρόβλεπτα της συνύπαρξης.

Σε δύο ξεχωριστές βραδιές συναντά δυο νέες τραγουδοποιούς με αξιοσημείωτη δισκογραφική πορεία, τόσο σε επίπεδο συμμετοχών όσο σε επίπεδο προσωπικής δημιουργίας, τη Ματούλα Ζαμάνη στις 29/01 και τη Μαρία Παπαγεωργίου στις 5/02. Ερμηνεύουν μαζί μελωδίες δικές τους και δανεικές…

Folk τραγούδια σε ρυθμούς funk, ρεμπέτικα του ’30 με μεταλλόφωνο, μοιρολόγια αναμειγμένα με τραγούδια του σήμερα, γαλλικές μπαλάντες, αποσπάσματα κειμένων του Μάνου Χατζιδάκι και του Τάσου Λειβαδίτη…

Μια a cappella μουσική παράσταση που φτιάχτηκε ακολουθώντας συναισθηματικούς συνειρμούς, με σκοπό την κατάργηση της απόστασης μεταξύ κοινού και ερμηνευτή.

Για την Χριστίνα Μαξούρη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της ανώτερης σχολής δραματικής τέχνης «Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γιώργου Αρμένη. Έχει ερμηνεύσει έργα των: Ευριπίδη, Σοφοκλή, Γκολντόνι, Μαριβώ, Τσέχωφ, Μάρλοου, Σιμελπφένιχ, Ραγκαβή, Περεσιάδη, Χορν, Βασιλικού, Αλεξάκη, Καλαβριανού και έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Βασίλη Παπαβασιλείου, Γιώργο Αρμένη, Νίκο Καραθάνο, Κώστα Τσιάνο, Peter Stein, Διαγόρα Χρονόπουλο, Σωτήρη Χατζάκη, Έφη Θεοδώρου, Δημήτρη Λιγνάδη, Γ. Μαργαρίτη, Σοφία Σπυράτου, Τάκη Βουτέρη, Μάρθα Φριvτζήλα, Γιάννη Καλαβριανό, Φωτεινή Μπάνου, Τάκη Τζαμαριά, Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη και Μαρία Πρωτόπαππα. Έχει δουλέψει στο Εθνικό Θέατρο, το Ελεύθερο Θέατρο και το Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με την Ariane Mnouchkine στο Théâtre du Soleil (2008) και με τον Anatoli Vassiliev στο Κέντρο Αρχαίου Δράματος «Δεσμοί» (2009). Από το 2005 έως το 2010, ήταν μέλος του θιάσου «Δρόμος με Δέντρα» της Μάρθας Φριντζήλα.

Υπήρξε δυο φορές υποψήφια για το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη».

Ως τραγουδίστρια, έχει συνεργαστεί με τους:

Γιώργο Ψυχογιό («Από το ρεμπέτικο στην τζαζ» – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών), Γιάννη Μπέζο («Μέσα απ’ τα φύλλα της καρδιάς» – Θέατρο Κιβωτός), Μαριώ («Έξι λαϊκές ζωγραφιές» του Μάνου Χατζιδάκι – Black Duck) Απόστολο Ρίζο, Σταμάτη Μορφονιό, Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη («Ον έαρ», συναυλία του διαδικτυακού toradiofono. gr – Σταυρός του Νότου Plus) και Άγγελο Τριανταφύλλου («Επικίνδυνη Ηλικία», κύκλος μελοποιημένης ελληνικής ποίησης – Μικρή Επίδαυρoς).

Υπήρξε μέλος του σχήματος «78 στοφές», με το οποίο παρουσίασαν έναν κύκλο ρεμπέτικων τραγουδιών σε Καλαμάτα, Αθήνα και Στουτγκάρδη.

Το Νοέμβριο του 2012, πραγματοποίησε, μαζί με μια τετραμελή ορχήστρα, μια σειρά εμφανίσεων υπό τον τίτλο «Απ’το γραμμόφωνο στη σκηνή» με τραγούδια των Στ. Χασκήλ, Μ. Νίνου και Σ. Μπέλλου, στη μουσική σκηνή Χαμάμ.

Την τρέχουσα περίοδο παίζει στην παράσταση Αβελάρδος & Ελοϊζα σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού και παρουσιάζει μια solo, a cappella μουσική παράσταση με τίτλο «Δανεικά Παπούτσια», συμμετέχοντες της οποίας έχουν υπάρξει μέχρι στιγμής η ραδιοφωνική παραγωγός Όλγα Λασκαράτου και οι τραγουδοποιοί Φοίβος Δεληβοριάς, Νίκος Ξυδάκης και Απόστολος Ρίζος.

Για τη Mατούλα Ζαμάνη

Γεννήθηκε στα Καρπάθια Όρη σε ανύποπτο χρόνο και ανώδυνο πλαίσιο… Γνώρισε τα στοιχεία της φύσης και μαγεύτηκε από τον αέρα που φυσά, τα φύλλα των δέντρων, τα πουλιά, και κολύμπησε από νωρίς στα νερά της μουσικής που κρύβουν κι άλλους σπουδαίους ήχους… Τραγουδά μόνο με φίλους, δοκιμάζει το απ’ αλλού φερμένο και πειραματίζεται με ό,τι τυχαίο συναντά… Πιστεύει στην αληθινή αγάπη και όχι στην απλά αναφερόμενη έννοιά της και στη σύμπραξη ανθρώπων που χωρίς λόγο μοιράζονται… Τον τελευταίο καιρό τραγουδά παρέα με τον ποιητή εκ Μεταξοχωρίου, τους Βurger και τον Εισβολέα και ψάχνει σπιτάκια σε αδέσποτα.

Για τη Μαρία Παπαγεωργίου

Γεννήθηκε το 1984 στα Γρεβενά. Απόφοιτος του τμήματος Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, μετακομίζει στην Αθήνα το 2002, όπου σπουδάζει φωνητική με την Ελισάβετ Καρατζόλη, συμμετέχει σε συναυλίες-αφιερώματα στο Μάνο Χατζιδάκι και το Νίκο Γκάτσο και γίνεται performer στο χοροθέατρο Quasistellar υπό τη διεύθυνση της χορογράφου Απ. Παπαδαμάκη. Η πρώτη της εμφάνιση στη δισκογραφία έγινε το 2009, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Μπλουζ», στο δίσκο «Homo Logotypous» της Δανάης Παναγιωτοπούλου και ένα χρόνο αργότερα τραγουδά το «Τέλος» στο δίσκο “Γκόλεμ” του Νίκου Χαλβατζή, ενώ το 2012 συμμετέχει στο δίσκο του Μιλτιάδη Πασχαλίδη «Ξένοι σ’έναν τόπο που αλλάζει», ερμηνεύοντας το κομμάτι «Οι δικοί μου άνθρωποι», σε στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου. Ο πρώτος της προσωπικός δίσκος κυκλοφορεί το 2010, με τίτλο «Όμορφοι κι Ηττημένοι», με τραγούδια του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, με τον οποίο πραγματοποιεί μια σειρά εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές της Αθήνας (Μετρό, Σταυρός του Νότου, Πυρήνας κ.α.) Η συνεργασία της με τον Α. Εμμανουηλίδη εδραιώνεται στις αρχές του 2013 με την κυκλοφορία του δεύτερου προσωπικού της δίσκου με τίτλο «Άβουλο Θεριό». Την ίδια χρονιά συνεργάζεται επί σκηνής με το Γιώργο Ανδρέου, τη Μελίνα Κανά και την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα, ακορντεόν, κρουστά και τζουρά.

Έχει γράψει τραγούδια για την Ρίτα Αντωνοπούλου και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, καθώς και ορχηστρικά θέματα για ταινίες μικρού μήκους και ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ παράλληλα διδάσκει φωνητική και συμμετέχει στην παιδική παράσταση της ομάδας «Κοπέρνικος», του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη, «Ο Κόσμος Ανάποδα». Το χειμώνα του 2013 ανεβαίνει πλέον μόνη της στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, παρουσιάζοντας μια παράσταση, που πήρε 3 φορές παράταση και έριξε αυλαία το Πάσχα του 2014, ενώ το καλοκαίρι εμφανίστηκε στο πλευρό του Γιάννη Χαρούλη. Ο Νοέμβριος της ίδιας χρονιάς τη βρίσκει πάλι στο Σταυρό του Νότου κάθε Δευτέρα, αλλά και σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας όπου περιοδεύει με τη μπάντα αλλά και με το ακουστικό της σχήμα.

Δανεικά Παπούτσια

Χριστίνα Μαξούρη

με τη Ματούλα Ζαμάνη (29. 1)

με τη Μαρία Παπαγεωργίου (5. 2)

@Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου & Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015 | 21:00 | γενική είσοδος: 6 €

Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα

Τηλ: (00 30) 213 00 40 496

Κινητό: (00 30) 69 45 34 84 45

Email: info@polychorosket. gr

http://polychorosket.gr/

https://www. facebook. com/kentron. el

https://twitter. com/TVControlCenter

______________________________________________

Πρόσβαση

Αυτοκίνητο: εύκολο παρκάρισμα.

Λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8

Τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4

ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (12 λεπτά με τα πόδια)

 

 

 

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

ΕΡΤ

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

«Ο Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας», είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος μιλώντας…

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

Καταγραφή 25

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

«Η τακτική της δολοφονίας χαρακτήρων από τα φερέφωνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν θα περάσει», αναφέρει…