Newsroom

Newsroom

Δανάη Λουκάκη: «Ο παππούς μου χάθηκε στο ναυάγιο της Φαλκονέρας» (video)

«Του είπα ότι δεν μπορώ να το δω, γιατί είχα χάσει τον παππού μου στο ναυάγιο της Φαλκονέρας», είπε η ηθοποιός με αφορμή τη σειρά το Ναυάγιο.

danai loukaki qbwSTx

Η ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Στούντιο 4» και με αφορμή το «Ναυάγιο» του MEGA και μίλησε για τη δική της προσωπική ιστορία από την τραγωδία της Φαλκονέρας.

«Το “Ναυάγιο” το κάνει ο κύριος Καραγιάννης και σκεφτόμουν τι θα είχε γίνει, αν μου πρότειναν να είμαι σε αυτή τη σειρά. Του είπα ότι δεν μπορώ να το δω, γιατί είχα χάσει τον παππού μου στο ναυάγιο της Φαλκονέρας. Είναι από τους αγνοούμενους που δεν βρέθηκε ποτέ η σορός του. Είναι ο μπαμπάς της μαμάς μου. Και ο προπάππους μου πνίγηκε 52 ετών», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Η μαμά μου είχε γεννηθεί τον Μάιο του ’66 και ο παππούς μου ανέβαινε για να δει τη μητέρα μου και να κάνει κάνα ψώνιο για το μαγαζί. Και 8 Δεκεμβρίου του ’66 έγινε αυτό το ναυάγιο. Μετά, καταστράφηκαν όλες αυτές οι οικογένειες. Μου έλεγε η γιαγιά μου ότι κάθε χρονο γίνεται μνημόσυνο στα Χανιά. Μέσα σε τρία χρόνια, η Κρήτη έζησε δύο τραγωδίες. Κάθε 8 Δεκέμβρη, γίνονται μνημόσυνα. Από το ’66 μέχρι σήμερα. Η γιαγιά μου θυμόταν τις μητέρες των θυμάτων. Πήγε πέρυσι και οι περισσότεροι έχουν φύγει πια. Είναι μια σύγχρονη τραγωδία. Είναι τρομερή ιστορία και ξέρω την ιστορία της οικογένειάς μου. Δεν γνωρίζουν ακριβώς τον αριθμό των θυμάτων, γιατί δεν καταγράφονταν ονομαστικά τα εισιτήρια».

Για τη σειρά «Ηλέκτρα», στην οποία παίζει είπε: «Είναι μια συναισθηματική ιστορία μέσα στη δικτατορία. Είναι η Ηλέκτρα που είναι καταπιεσμένη κι εμφανίζεται ο δάσκαλος που της ταράζει τη ζωή. Κουβαλάει ένα τεράστιο βάρος που αποκαλύπτεται από το πρώτο επεισόδιο. Θα δούμε πού θα βγάλει όλη αυτή η ιστορία», είπε κλείνοντας.

Ευρωεκλογές: Οι δύσκολες ερωτήσεις της Ράνιας Τζίμα στον Μάκη Βορίδη μετά τo πρώτo exit poll (video)

MixCollage 09 Jun 2024 07 36 PM 9677

Ευρωεκλογές: Οι δύσκολες ερωτήσεις της Ράνιας Τζίμα στον Μάκη Βορίδη μετά τo πρώτo exit poll (video)

Εμφανώς αναστατωμένος ο Μάκης Βορίδης μετά τη δημοσιοποίηση του πρώτου exit poll