Newsroom

Newsroom

Δαμασκός: Νέοι βομβαρδισμοί, πάνω από 1.300 οι νεκροί από χημικά (φωτό)

Έπειτα από τις χθεσινές, φονικές επιθέσεις με χημικά στη Δαμασκό που στοίχησαν τη ζωή σε περισσότερους από 1.300 ανθρώπους, η…

Έπειτα από τις χθεσινές, φονικές επιθέσεις με χημικά στη Δαμασκό που στοίχησαν τη ζωή σε περισσότερους από 1.300 ανθρώπους, η πόλη βομβαρδίζεται ξανά σήμερα. Πίσω από τις σημερινές επιθέσεις βρίσκονται οι προσπάθειες του στρατού και της αεροπορίας της Συρίας να απωθήσουν τους αντάρτες από θέσεις στρατηγικής σημασίας που ελέγχουν, κοντά στη Δαμασκό.

Μαχητικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν δεκάδες επιδρομές σήμερα το πρωί στο Χαν αλ-Σέιχ και τη Ζαμάλκα, τραυματίζοντας πολλούς ανθρώπους, ενώ οι συμπλοκές στους δρόμους της πόλης φαίνεται πως θα συνεχιστούν όλο το βράδυ.

1.300 νεκροί από χημικά – ποιος ευθύνεται;

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με τις ευθύνες των χθεσινών επιθέσεων με χημικά, που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 1.300 ανθρώπους.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της συριακής αντιπολίτευσης, ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να ανακαλύπτουν πτώματα μετά την επίθεση, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των νεκρών να αυξηθεί.

“Μόλις ανακαλύψαμε μια συνοικία στη Ζαμάλκα όπου υπάρχουν σπίτια γεμάτα νεκρούς”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού, Χάλεντ Σάλεχ.


Η συριακή αντιπολίτευση έχει ζητήσει την έλευση ερευνητών του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα, ώστε να ερευνήσουν αμέσως την πολιορκούμενη και ελεγχόμενη από τους αντάρτες περιοχή έξω από την πρωτεύουσα. Η Γαλλία δήλωσε ότι ο κόσμος θα πρέπει να απαντήσει σθεναρά, αν οι κατηγορίες για χημική επίθεση αποδειχθούν αληθινές.

Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ που επισκέπτονται τη Συρία διαπραγματεύονται με την κυβέρνηση το εάν θα τους επιτραπεί η πρόσβαση στις περιοχές κοντά στη Δαμασκό όπου η αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι εκατοντάδες πολίτες πέθαναν σε επίθεση με τοξικά αέρια.


Δυτικός διπλωμάτης, ο οποίος δεν κατονομάζεται, δήλωσε ότι οι εμπειρογνώμονες ζήτησαν να μεταβούν στις περιοχές της Ανατολικής Γούτα, στην περιφέρεια της Δαμασκού, αλλά η απάντηση της συριακής κυβέρνησης ήταν ότι λόγω της κατάστασης θα ήταν πολύ επικίνδυνο γι’ αυτούς.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι κυβερνητικά στρατεύματα συνεχίζουν την επίθεση στις περιοχές στις οποίες όπως καταγγέλλουν, έγινε χθες χρήση χημικών όπλων.


Στις εν λόγω φωτογραφίες, εκατοντάδες πολίτες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, κείτονται νεκροί έπειτα τη χρήση νευροπαραλυτικών αερίων απο τις δυνάμεις του Άσαντ, όπως καταγγελει η συριακή αντιπολίτευση, σε μια από τις βιαιότερες επιθέσεις της συριακής σύρραξης.

Πάντως, το συριακό καθεστώς, συνεπικουρούμενο από τη Ρωσία, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα στον χθεσινό βομβαρδισμό και έκανε λόγο για προβοκάτσια από την πλευρά της αντιπολίτευσης.


Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…