Συναγερμός έχει σημάνει στην Δαμασκό καθώς υπήρξε σειρά εκρήξεων στο κέντρο της πόλης, το πρωί της Τρίτης (07/07) με πηγή ασφαλείας να αναφέρει στο πρακτορείο Reuters ότι πρόκειται για εκρηκτικούς μηχανισμούς που εξερράγησαν κοντά στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται στη συριακή πρωτεύουσα για επίσημη επίσκεψη, ενώ δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για τυχόν θύματα από τις εκρήξεις.

Ο πρόεδρος Αχμάντ Αλ Σάρα δήλωσε χθες, Δευτέρα (06/07), ότι η επίσκεψη του Γάλλου ηγέτη στη Συρία συνιστά ορόσημο στις διμερείς σχέσεις και αντικατοπτρίζει τη μακροχρόνια υποστήριξη της Γαλλίας προς τον συριακό λαό από την εποχή της συριακής επανάστασης, χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη σημαντική σε αυτό το στάδιο της ιστορίας της Συρίας μετά την απελευθέρωση.
Σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFMTV ο αλ-Σάρα δήλωσε ότι ο κ. Μακρόν διατηρούσε επαφή με την συριακή ηγεσία από την αλλαγή καθεστώτος της χώρας με τη φυγή του Μπάσαρ αλ-Ασαντ και ότι η Γαλλία έχει διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στην υποστήριξη της άρσης των κυρώσεων κατά της Συρίας.
Διαβάστε επίσης:
Στη Συρία για «συμφωνίες» με την κυβέρνηση αλ Σαράα ο Εμανουέλ Μακρόν
Κομπάνι: Στον επίσημο συριακό στρατό ενσωματώθηκαν χιλιάδες Κούρδοι μαχητές των SDF
Η Δαμασκός βάζει «πάγο» στις προτροπές Τραμπ για συριακή εισβολή στον Λίβανο εναντίον της Χεζμπολάχ
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια