Δάκρυσε κι η εικόνα κύριε Κασσελάκη;

Αυτή η παλίρροια θρησκοληψίας, όπου κάθε ψυχολογικού χαρακτήρα «πεποιθήσεις» αντιστρατεύουν τη λογική, την επιστήμη, την πρόοδο, δυστυχώς δεν πνίγει μόνο τη Βόρειο Ελλάδα.

6184769

Η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη κι ένα σοβαρό κομμάτι της αντιπολίτευσης έχουν σπάσει όλα τα λούκια του εθνικισμού και της θρησκοληψίας. Κι έχει πλημμυρίσει η χώρα με την κόπρο του σκοταδισμού, των προκαταλήψεων και του συντηρητισμού.
Αυτή η παλίρροια θρησκοληψίας, όπου κάθε ψυχολογικού χαρακτήρα «πεποιθήσεις» αντιστρατεύουν τη λογική, την επιστήμη, την πρόοδο, δυστυχώς δεν πνίγει μόνο τη Βόρειο Ελλάδα.

Η πλειοψηφία των πολιτών τη σήμερον, έχει αγκιστρωθεί στους εθνοσωτήρες και φανατικούς του Υψίστου. Σύμφωνα λοιπόν με το trend της προεκλογικής περιόδου, αποφάσισε κι ο κος Κασσελάκης, να αυγατίσουν οι ψηφοφόροι του με τη βοήθεια του Κυρίου. Δεν είναι καιροί να περιφρονείς αυτό το κομμάτι της εκλογικής πίτας.
Μίλησε λοιπόν για θαύμα κατά τη βάπτισή του. Για το ευλογημένο λάδι που σχημάτισε σταυρό. Ας του θυμίσει κάποιος ότι ένας απλός μπαρίστας μπορεί να σχηματίσει με το αφρόγαλο στο φλυτζάνι του καφέ όχι μόνο σταυρό αλλά και τη ναυμαχία του Ναβαρίνου…

Η χώρα δεν μετέχει στον ορθολογισμό της Ευρώπης  μήτε καν γνωρίζει τη σοφία των αρχαίων φιλοσόφων της. Κι είναι λυπηρό, σε τέτοιους καιρούς, ένα προοδευτικό κόμμα με άξιους κοινωνικούς αγώνες στην ιστορία του, να καταθέτει τα διαπιστευτήριά του σε παραφωνίες κι ανοησίες. Και δεν συνάδει από τη μία να δηλώνει ότι σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία Οικογένεια» είναι χουντικό κι από την άλλη να μιλά για τελετουργικό θαύμα. Άλλο η υγιής πίστη κι άλλο η εξαπάτηση.

Είναι λοιπόν να μην τον τρολάρει έως κι ο Ανδρουλάκης; Λέγοντας ότι το δικό του βαπτιστικό λάδι σχημάτισε το ήλιο του ΠΑΣΟΚ το οποίο μάλιστα είχε και πράσινο χρώμα «πιθανώς γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο»…

Για να μην τα πολυλογούμε οι οραματικές προσεγγίσεις του νυν προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εξ αντικειμένου, δεν συμπλέουν με την ιστορία αυτού του κόμματος. Οπότε δικαίως επιθυμεί να του αλλάξει το όνομα και καλά κάνει. Ήδη του έχει αλλάξει και τα φώτα.