Newsroom

Newsroom

Δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού κατά διαδηλωτών που αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας στη Βαλτιμόρη

Με χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού απάντησε η αστυνομία στην παρουσία διαδηλωτών στη Βαλτιμόρη, οι οποίοι αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας…

police baltimore

Με χρήση δακρυγόνων και σπρέι πιπεριού απάντησε η αστυνομία στην παρουσία διαδηλωτών στη Βαλτιμόρη, οι οποίοι αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ το βράδυ της Τρίτης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την αστυνομική βία.

Στην πόλη της πολιτείας Μέριλαντ έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες αστυνομικοί και άντρες της Εθνοφρουράς, με σκοπό να μην επαναληφθούν τα χθεσινά μεγάλης έκτασης επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων πυρπολήθηκαν αυτοκίνητα και σημειώθηκαν καταστροφές σε καταστήματα, ενώ τραυματίστηκαν 15 αστυνομικοί.

Η δήμαρχος της Βαλτιμόρης, Στέφανι Ρόλινγκς-Μπλέικ, είχε απευθύνει νωρίτερα έκκληση σε συγκεντρωμένους να επιστρέψουν στα σπίτια τους, λίγο πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τα χθεσινά επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά την κηδεία του Φρέντι Γκρέι, ενός 25χρονου αφροαμερικανού ο οποίος απεβίωσε ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση την 19η Απριλίου.