Newsroom

Newsroom

Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Όταν βγήκε το #Μetoo κατάλαβα, στα 56 μου, ότι έχω δεχτεί βία» (video)

H ηθοποιός μίλησε για την έμφυλη βία, τους ρόλους που έχει συνηθίσει να παίζει και αποκαλύπτει τους λόγους που δεν θέλει να δίνει αυτόγραφα και φωτογραφίες.

Dafni Lamprogianni

Η ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» κι αρχικά, αναφέρθηκε στον σεξισμό και στις δικές τις αντιδράσεις σε περιστατικά που αντιμετώπισε.

«Έχω βιώσει σεξισμό σε όλη μου τη ζωή, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, όταν ήμουν ακόμα και στην εφηβεία. Με ενοχλούσε να με πειράζουν στον δρόμο, δεν με κολάκευε, με πείραζε. Όταν βγήκα στη δουλειά και την ενηλικίωση άρχισε να αμβλύνεται όλο αυτό, γιατί έπρεπε να επιβιώσεις μέσα από όλο αυτό», είπε και πρόσθεσε:

«Επειδή έχω αυτή την εικόνα του καλού κοριτσιού, δεν σημαίνει ότι δεν περιμένουν να αντιδράσω ή να βρίσω. Μόνο στους ρόλους έχω αυτή την εικόνα, ότι είμαι μια κυρία από τις Βερσαλίες, αλλά αυτό δεν ισχύει. Αν στραβώσω, θα αντιδράσω, δεν θα περάσει ωραία αυτός που θα το κάνει. Δεν θα τον βρίσω, θα σεβαστώ τον άλλο άνθρωπο, αλλά μπορεί και να είναι χειρότερο όλο αυτό».

Για το κίνημα #MeToo και όλα όσα ήρθαν στην επιφάνεια είπε: «Όταν βγήκε το #metoo κατάλαβα, στα 56 μου, ότι έχω δεχτεί περισσότερη βία από όση νόμιζα. Την αναγνώρισα κι έπαθα πλάκα. Νομίζαμε ότι αν αντέχεις, είναι οκ. Δεν είναι έτσι, πρέπει ο άλλος να μην το κάνει, πρέπει να υπάρχει ισορροπία βέβαια».

Για την Υποκριτική και τη σχέση της με τα ΜΜΕ σχολίασε: «Δεν έχω κάνει τίποτα στην πορεία μου σαν ηθοποιός. Αν αυτό που κάνεις, το φροντίζεις 100%, χαίρεσαι αν έχει ανταπόκριση, αλλά αν κάνεις και κάτι που δεν έχει, είναι το ίδιο. Οπότε, δεν θα βιώσω καμιά τρομερή επιτυχία. Έκανα 30 χρόνια για να πω ότι είμαι ηθοποιός, μου φαινόταν μεγάλος τίτλος. Μετά κατάλαβα ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια, οπότε είπα ότι πλέον μπορώ να πω ότι είμαι ηθοποιός. Δεν δίνω ποτέ αυτόγραφα και φωτογραφίες. Ζητάς από τον γιατρό σου αυτόγραφο, που κάνει κάτι πολύ σπουδαίο; Όταν μου ζητούν, προσπαθώ να εξηγήσω ότι δεν νιώθω καλά να μου ζητούν φωτογραφίες και αυτόγραφα, σαν να είμαι είδωλο. Δεν βλέπω τον λόγο να βγάλουν φωτογραφία με εμένα, που δεν με ξέρουν. Πολλές φορές, δεν ξέρουν ούτε το όνομά σου».