Newsroom

Newsroom

Δ. Τζανακόπουλος: Παγκόσμιας σημασίας γεγονός η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, χαρακτήρισε παγκόσμιας σημασίας γεγονός την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

582cab211dc524141b8b4947

Ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τις αναφορές του κ. Ομπάμα, σχετικά με το χρέος και την πρόοδο στην οικονομία, αλλά και για την αναγνώριση των προσπαθειών της Αθήνας στο προσφυγικό.

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Αμερικανού Προέδρου βρέθηκαν η οικονομία, το χρέος, το Κυπριακό και το προσφυγικό και στάθηκε στις αναφορές του κ. Ομπάμα σε λιτότητα, χρέος και ανάπτυξη, ενώ χαρακτήρισε θετικές τις προτάσεις της Κομισιόν για επεκτατική δημοσιονομική πολιτική.

Επανερχόμενος στην επίσκεψη του κ. Ομπάμα στην Αθήνα, τόνισε ότι η σημασία της επιβεβαιώνεται από τη διεθνή κάλυψη. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βγαίνει από την απομόνωση των τελευταίων ετών και μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή, υπενθυμίζοντας ότι επισκέφθηκαν τη χώρα μας το τελευταίο διάστημα ο Πάπας Φραγκίσκος, οι πρόεδροι της Γαλλίας και της Ρωσίας, Φρανσουά Ολάντ και Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ διεξήχθη στην Αθήνα και η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος.

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να εμφανίσει θετικό πρόσημο η οικονομία στο τέλος του 2016, ωστόσο διευκρίνισε ότι «δεν πανηγυρίζουμε για αυτά τα στοιχεία». Όπως πρόσθεσε, «η κοινωνία ακόμα στενάζει, αλλά η εικόνα αλλάζει».

Μιλώντας για το χρέος, είπε ότι είναι πολύ συγκεκριμένη η απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου για τη λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων, αλλά και για τη συγκεκριμενοποίηση μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων. Υποστήριξε επίσης ότι παρόμοια θέση με την κυβέρνηση έχει διατυπώσει και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν πολύ καλές πιθανότητες για θετικές ειδήσεις εντός 2016, σε ό,τι αφορά το χρέος.

Ο κ. Τζανακόπουλος εκτόξευσε «βέλη» κατά της Ν.Δ. και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, καταλογίζοντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η ρητορική του «δεν είναι υπονομευτική για την κυβέρνηση, άλλα για τη χώρα». Παράλληλα, τον κατηγόρησε ότι «επιθυμεί να προκαλέσει κλίμα αποσταθεροποίησης ενώ ο κ. Ομπάμα αναγνώρισε την πρόοδο στην οικονομία». «Μόνο ο κ. Μητσοτάκης “βλέπει” καταστροφή», πρόσθεσε επίσης.

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, τόνισε ότι το χρονοδιάγραμμα τηρείται και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ολοκλήρωσή της εντός του πλαισίου πο έχει καθοριστεί.

Σχετικά με το Κυπριακό, είπε ότι δεν αποτελεί διμερές πρόβλημα, αλλά διεθνές.

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

438108010 18426626314000170 825866362010932573 n

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

Σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου, η Κατερίνα Βρανά ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο και κατάφερε…

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

nosokomeio agia olga giatros giatroi 2

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

Οι πρώτες πληροφορίες για τον άτυχο ασθενή στο Αγρίνιο - Οι αρχές ερευνούν τα αίτια…