Δ. Τζανακόπουλος: «Κανένας ανασχηματισμός δεν θα βγάλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το πολιτικό αδιέξοδο»

Σχολιάζει ότι η πολιτική του κ. Μητσοτάκη -«πολιτική κοινωνικής αναισθησίας και κανιβαλισμού της πλειοψηφίας στην υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία», όπως την χαρακτηρίζει- «συνοδεύεται από «μια αυτοκρατορική, λουδοβίκεια υπεροψία και αλαζονεία που είναι εξοργιστική για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών». 

5341012

«Κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να βγάλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το πολιτικό αδιέξοδο», δηλώνει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr.

 Ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός «βρίσκεται ενώπιον των αδιεξόδων που ο ίδιος έχει δημιουργήσει με τις πολιτικές του επιλογές αλλά και αντιμέτωπος με μια ολοένα και διογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια που φτάνει στα όρια της αγανάκτησης». Υποστηρίζει πως «αν κρίνουμε από τις μέχρι σήμερα επιδόσεις της κυβέρνησης, την απόλυτη αποτυχία της στην διαχείριση της πανδημίας, την ταξική πολιτική που εφαρμόζει στην οικονομία αλλά και την κατάρρευση του επιτελικού κράτους κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές η φθορά της κυβέρνησης είναι μάλλον αναντίστρεπτη». Σχολιάζει ότι η πολιτική του κ. Μητσοτάκη -«πολιτική κοινωνικής αναισθησίας και κανιβαλισμού της πλειοψηφίας στην υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία», όπως την χαρακτηρίζει- «συνοδεύεται από «μια αυτοκρατορική, λουδοβίκεια υπεροψία και αλαζονεία που είναι εξοργιστική για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών». 

Ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει ότι στον αντίποδα «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ορθώς επιλέξει μια στάση συνέπειας, μαχητικής, δομικής και προγραμματικής αντιπολίτευσης με κύριο μέλημα όχι μόνο την επισήμανση των αδιεξόδων της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και την ανάδειξη μιας συνολικής προοδευτικής εναλλακτικής λύσης για την κοινωνική πλειοψηφία». Υπογραμμίζει δε ότι κεντρικός στόχος του κόμματος είναι «να επιμείνει στο εναλλακτικό ριζοσπαστικό πολιτικό του σχέδιο για την ανάταξη κοινωνίας και οικονομίας και να διαμορφώσει μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία και τη συγκρότηση μιας προοδευτικής κυβέρνησης όποτε κι αν γίνουν εκλογές». Αναφέρει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «υλοποιεί ένα πολιτικό σχέδιο για τη διεύρυνση και την ανασυγκρότησή του από τον Ιούλιο του 2019» και πως «παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες και τα εμπόδια που δημιούργησε η πανδημία, το σχέδιο και η στρατηγική αυτή επιλογή αποδίδει καρπούς». «Όχι μόνο στο επίπεδο των κομματικών οργανώσεων και των εγγεγραμμένων μελών μας που έχουν υπερδιπλασιαστεί αλλά και στο επίπεδο των κοινωνικών φορέων, των μαζικών χώρων και των κοινωνικών εκπροσωπήσεων», προσθέτει.

 Αναφερθείς στο επερχόμενο συνέδριο του κόμματος, αναφέρει ότι «θα πρέπει να κεφαλαιοποιήσει αυτή τη δουλειά αλλά και τα διδάγματα από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τα προηγούμενα χρόνια με στόχο να κλιμακώσουμε την αντιπαράθεση με την ΝΔ και τις νεοφιλελεύθερες εμμονές και ιδεοληψίες του Κ. Μητσοτάκη». Προσθέτει ότι το συνέδριο χρειάζεται να δώσει «μια νέα πνοή στον αγώνα για την διαμόρφωση μιας αριστερής και προοδευτικής πλειοψηφίας», ενώ υπογραμμίζει ότι «στόχος είναι η καθαρή νίκη στις εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν». 

Επεισόδιο Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου: «Για τα παιδιά που δολοφόνησες λες; Θα σου γ@@@ ό,τι έχεις και δεν έχεις» (Video)

manos daskalakis roula pispirigkou

Επεισόδιο Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου: «Για τα παιδιά που δολοφόνησες λες; Θα σου γ@@@ ό,τι έχεις και δεν έχεις» (Video)

Με τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης της πολύκροτης δίκης σημειώθηκε λεκτικό επεισόδιο μεταξύ του Μάνου…

Δήμος Αλμυρού: Απαγόρευσε στους κατοίκους… να ταΐζουν τα αδέσποτα – Οι παραβάτες θα τιμωρούνται (!)

σκυλια

Δήμος Αλμυρού: Απαγόρευσε στους κατοίκους… να ταΐζουν τα αδέσποτα – Οι παραβάτες θα τιμωρούνται (!)

Δημιουργεί απορίες ως προς τις προεκτάσεις που θα επιφέρει μια τέτοια απαγόρευση, αλλά και ως…